Yoghurt met aardbeien, amandelen en walnoten

Verfrissend, enigszins zoet en toch met een bite: dit heerlijke recept van Voedzaam & Snel is eigenlijk heel simpel, maar daardoor natuurlijk niet minder lekker! In vijf á tien minuten heb je al een lekker ontbijtje klaarstaan. Dankzij de walnoten, amandelen en muesli of havervlokken is het ook nog eens vullend. Handig voor die ochtenden waarop je geen zin hebt om eerst een halfuur in de keuken te moeten staan.

’s Ochtends rustig wakker worden tijdens een heerlijk ontbijtje in het zonnetje, er zijn voor ons maar weinig betere manieren om de dag te beginnen. Er gaat niets boven een peaceful start waarbij je nog even niets hoeft te doen en je je klaar kunt maken voor de dag. Een recept waarbij je weinig hoeft te doen en wat eigenlijk in een handomdraai klaar is, is dan ook ideaal! Daarnaast hoef je het niet per se ’s ochtends te eten: het dient natuurlijk ook prima als tussendoortje.

What you need (2 porties)

  • Yoghurt – 400 gram
  • Aardbeien – 150 gram
  • Walnoten – 30 gram
  • Amandelen – 30 gram
  • Muesli of havervlokken – 4 eetlepels
  • Optioneel: 2 eetlepels hennepzaad

Make & Shake

  1. Was de aardbeien grondig en verwijder de kroontjes.
  2. Snijd de aardbeien in stukken.
  3. Schenk de yoghurt in twee schaaltjes en strooi hier wat havervlokken of muesli overheen.
  4. Voeg de walnoten, aardbeien en amandelen toe.
  5. Optioneel: Je kunt nog twee eetlepels hennepzaad eroverheen strooien, maar dit is niet per se nodig.
Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *