IMG_5667

Verfrissend, enigszins zoet en toch met een bite: dit heerlijke recept van Voedzaam & Snel is eigenlijk heel simpel, maar daardoor natuurlijk niet minder lekker! In vijf á tien minuten heb je al een lekker ontbijtje klaarstaan. Dankzij de walnoten, amandelen en muesli of havervlokken is het ook nog eens vullend. Handig voor die ochtenden waarop je geen zin hebt om eerst een halfuur in de keuken te moeten staan.

’s Ochtends rustig wakker worden tijdens een heerlijk ontbijtje in het zonnetje, er zijn voor ons maar weinig betere manieren om de dag te beginnen. Er gaat niets boven een peaceful start waarbij je nog even niets hoeft te doen en je je klaar kunt maken voor de dag. Een recept waarbij je weinig hoeft te doen en wat eigenlijk in een handomdraai klaar is, is dan ook ideaal! Daarnaast hoef je het niet per se ’s ochtends te eten: het dient natuurlijk ook prima als tussendoortje.

What you need (2 porties)

 • Yoghurt – 400 gram
 • Aardbeien – 150 gram
 • Walnoten – 30 gram
 • Amandelen – 30 gram
 • Muesli of havervlokken – 4 eetlepels
 • Optioneel: 2 eetlepels hennepzaad

Make & Shake

 1. Was de aardbeien grondig en verwijder de kroontjes.
 2. Snijd de aardbeien in stukken.
 3. Schenk de yoghurt in twee schaaltjes en strooi hier wat havervlokken of muesli overheen.
 4. Voeg de walnoten, aardbeien en amandelen toe.
 5. Optioneel: Je kunt nog twee eetlepels hennepzaad eroverheen strooien, maar dit is niet per se nodig.

Het behouden van een fitte levensstijl kan nog wel eens tricky zijn, vandaar dat Jeanine als tweedejaars Mediastudente tussen het schrijven, filmen en monteren door zo goed mogelijk de balans probeert te vinden. Terwijl ze leert te vertrouwen op haar hart deelt ze haar periodes van vallen en opstaan. Balance is key vindt ook Jeanine, want in het weekend staat ze niet alleen te mealpreppen maar vindt ze burgers en wijn net zo fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *