Wokrecept: kip met groenten, cashewnoten en crème fraîche

Waarom naar de chinees, als je zelf ook voor vlam in de pan kunt zorgen? Vaak wordt er gedacht dat wokken erg lastig is en je er veel tijd aan kwijt bent. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet en wij begrijpen dat je na een lange werkdag geen zin meer hebt om uren achter het fornuis te staan. Voedzaam & Snel heeft daarom dit snelle wokrecept. Binnen enkele minuten staat er een heerlijke wokmaaltijd bij jou op tafel. Misschien is dit stiekem wel lekkerder dan bij de chinees ;). 

Ze zijn er in het groen, geel, oranje en rood. We hebben het inderdaad over de paprika, misschien wel een van de populairste groente. Ze worden in veel recepten gebruikt en ze zijn ook als snack met bijvoorbeeld een dip heerlijk. Een onmisbare groente, als je het ons vraagt. Buiten deze voordelen zijn paprika’s ook nog erg voedzaam. Deze kleurrijke vrienden zitten namelijk vol met vitamine C en vitamine A. In paprika’s zit ook veel kalium, wat weer goed is voor je bloeddruk. Genoeg redenen om paprika’s in je maaltijden te verwerken.

What you need (2 porties)

  • Kipfilet – 300 gram
  • Wortel – 2 stuks
  • Cashewnoten (ongezouten) – 60 gram
  • Courgette – 1 stuk
  • Paprika – 1 stuk
  • Bleekselderij – 1 stuk
  • Rode peper – 1 stuk
  • Verse peterselie – 10 gram
  • Knoflook – 1 teen
  • Crème fraîche – 4 eetlepels
  • Roomboter – 1 klontje
  • Peper en zout – naar smaak

Make, Shake & Bake

  1. Was de groenten onder de kraan.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en snijd de groenten in stukjes.
  3. Snijd de rode peper doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de peper daarna fijn.
  4. Pel de knoflook en pers het in een knoflookpers. De peterselie snijd je ook fijn.
  5. Pak een wok of hapjespan. Verwarm de pan en doe de roomboter er in.
  6. Bak drie minuten op hoog vuur de kipfilet, wortel, knoflook en rode peper.
  7. Voeg nu de rest van de groenten en peterselie toe. Bak dit nog vijf minuten.
  8. De cashewnoten kunnen nu toegevoegd worden en bak ze heel kort mee.
  9. Het gerecht is nu klaar, serveer het met een grote schep crème fraîche. Maak het op smaak met peper en zout.

Voilà, binnen enkele minuten een culinair gerecht op tafel. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *