Lens app Pinterest 1.0

Handige app-alert! Pinterest komt met een soort Shazam, maar dan voor eten, genaamd Lens. Een ideale uitweg als je in een restaurant zit en wil weten wat er nou precies op je bord ligt. Hierdoor kan je het overheerlijke gerecht dat je in het restaurant gegeten hebt ook gewoon thuis maken!

Het idee was eerst om een app te ontwerpen die objecten uit je omgeving kon identificeren. Maar omdat er meer dan 15 miljoen pins in de ‘Food and Drink’ categorie van Pinterest vallen hebben ze deze functie eraan toegevoegd. Met deze hoeveelheid pins is het gerecht wat jij scant waarschijnlijk niet te missen, en kun je het daarna gewoon thuis namaken. De app vertelt je namelijk precies wat er op je bord ligt. Super handig!

Hoe werkt het?

Waarschijnlijk is het wel herkenbaar: je zit in een restaurant en je wil weten wat je precies gegeten hebt. Je moet het doen met de kleine uitleg die op de menukaart staat. Dit is natuurlijk niet genoeg informatie als je het thuis wil namaken. Pak in dit geval je telefoon erbij en open de Lens app. Scan je gerecht en Lens geeft je direct de informatie die je nodig hebt, zoals een foto en de ingrediënten. Hoe handig is dat?!

Helaas zit de app nog in de testfase en is het alleen nog in de VS verkrijgbaar. Maar wij hopen (en ik denk veel foodies van jullie ook) dat deze app snel naar Nederland komt.

Bron foto tekst: BALLINNN

Onze stagiaire Nicole is op dit moment bezig met haar afstudeerstage voor de opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio. Naast haar stage bij FITGIRLS is ze drie keer per week te vinden op het korfbalveld en kweekt ze haar spierballen in de sportschool. Ondanks al dit gesport is er in het weekend zeker nog een gaatje over om, samen met haar vrienden, een dansje te wagen en te genieten van een biertje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *