22 mei 2016 
1 min. leestijd

Voorjaars- herfst pizza met pompoen

Voorjaars- herfst pizza met pompoen
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. In verband met het thema FCKPERFECT, keer ik me deze week tegen de seizoenen en maken we in de lente een herfst pizza. So badass... Het heet eigenlijk frittata, maar het leek zoveel op pizza dat ik het naar mijn lievelingsgerecht heb vernoemd. Ook is het stiekem een herfstrecept, maar wie houdt mij tegen om de herfst ook in de lente te vieren? Het weer is toch ongeveer hetzelfde... Ik presenteer jullie dus een herfst fritatta in de vorm van een lentepizza met pompoen. Try to stop me! Deze pizza-look-a-like zit bomvol met vitamine A, C en E en smaakt heerlijk wanneer je het serveert met een lichte rauwkostsalade. Het recept is geschikt voor ongeveer vier personen als je van tevoren een soepje eet of erna een toetje serveert. Voor twee personen is het net wat te veel, maar je kan het een dagje in de koelkast bewaren en ook als lunch eten. Ga jij ook tegen de seizoenen in en dit recept in de lente maken?

What you need (4 personen)

  • Pompoen - 1,2 kilo
  • ui - 1
  • Rode paprika - 1
  • Eieren - 6
  • Kwark - 4 eetlepels
  • Komijn - 1 mespuntje
  • Olijfolie - 2 eetlepels
  • Kurkuma - 1 theelepel
  • Kaneel - 1 eetlepel
  • Verse rozemarijn - 1 takje
  • Knoflook - 1 teen
  • Peper en zout - naar smaak

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de pompoen, snijd hem doormidden en lepel het vruchtvlees met de pitten eruit.
  3. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Snipper een ui en bak deze glazig in de olijfolie.
  5. Voeg de pompoen toe en bak het totdat deze beetgaar is (verschilt per pompoen, maar het duurt ongeveer vijftien minuten).
  6. Voeg ondertussen de komijn, kaneel, kurkuma, peper en zout toe.
  7. Als de pompoen gaar is, haal je de pan van het vuur.
  8. Snipper de knoflook, hak de blaadjes van de rozemarijn fijn en voeg deze toe aan de pompoen.
  9. Pak een siliconen taartvorm en doe daar de pompoen in.
  10. Klop de eiren los met de kwark en giet het over de pompoen.
  11. Verdeel het mengsel over de taartvorm.
  12. Snijd de paprika in ringen en verdeel het over de pompoen.
  13. Plaatst het in de oven voor ongeveer 35 minuten totdat al het ei gestold is.
Reactie plaatsen