Vegetarische stroganoff met zilvervliesrijst

Stroganoff is on the menu today. Vegetariërs kiezen dan al snel voor iets anders. Vanaf vandaag komt daar verandering in. Voedzaam & Snel heeft namelijk een heerlijke vegetarische stroganoff samengesteld. Zelfs de echte meatlovers gaan dit recept te gek vinden. Het is namelijk een recept met een heerlijke smaaksensatie. Heb jij al trek gekregen?

Zilvervliesrijst wordt steeds populairder en wordt zo af en toe zelfs boven de witte rijst gekozen. Zilvervliesrijst heeft vergeleken met de witte rijst een nootachtige smaak. Bij witte rijst is het vliesje er af gehaald waardoor witte rijst die smaak van noten mist. In het vliesje zitten veel vezels. Alle rijstsoorten bevatten vitamine B1, B2 en B6.

What you need (2 porties)

  • Spinazie – 200 gram
  • Champignons – 200 gram
  • Crème fraîche – 200 gram
  • Zilvervliesrijst – 160 gram
  • Tomatenpuree – 140 gram
  • Peterselie – 15 gram
  • Witte ui – 1 stuk
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teen
  • Rode peper – 1 stuk
  • Gerookte paprikapoeder – 1 eetlepel
  • Olijfolie – 1 eetlepel

Make, Shake & Bake

  1. Bereid de zilvervliesrijst zoals het staat aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de ui in kleine stukken. Doe een beetje olie in de pan en fruit de ui ongeveer drie minuten.
  3. Op het moment dat de ui aan het fruiten is, snijd je de champignons en rode paprika in stukjes.
  4. Wanneer de ui zacht is, voeg je de champignons en paprika toe. Laat dit met een deksel ongeveer vijf minuten bakken op laag vuur.
  5. Snijd de rode peper doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de rode peper daarna in kleine stukjes.
  6. Snipper de teen knoflook en voeg de rode peper en knoflook toe in de pan.
  7. Roer dit goed door elkaar.
  8. Voeg nu de crème fraîche, tomatenpuree en gerookte paprikapoeder toe aan het mengsel. Roer dit weer goed door elkaar.
  9. Snijd de spinazie in grove stukken en voeg het toe aan het mengsel. Roer ook de spinazie er doorheen.
  10. Laat dit twee minuten bakken op laag vuur, zodat de spinazie slinkt.

Serveer de stroganoff met de gekookte zilvervliesrijst en fijn gesneden peterselie. Geniet ervan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *