Vegetarische stoofpot van wintergroenten

We blijven vandaag in de winterse stemming. Het is tenslotte nog steeds winter en daar kunnen we maar beter goed gebruik van maken. Voedzaam & Snel leest onze gedachtes en heeft een heerlijke vegetarische stoofpot bedacht. Dit recept zal een favoriet worden bij iedereen. Jouw portie groenten heb jij na dit recept zeker al binnen.

Pompoenen worden vaak overgeslagen tijdens de inkopen, omdat veel mensen het een gedoe vinden om deze te schillen. Dit is hartstikke zonde, want ze zijn zo lekker. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Voor dit gerecht hebben we gekozen voor de flespompoen. Deze pompoen zit vol met goede voedingstoffen, vitamines en mineralen. De flespompoen is namelijk rijk aan vitamine A, vitamine C, vitamine B2 en E. Buiten deze bom van vitamines bevatten ze ook veel vezels.

What you need (2 porties)

  • Flespompoen – 1 stuk (500 gram)
  • Knolselderij – de helft (400 gram)
  • Pastinaak – 1 stuk (300 gram)
  • Kastanjechampignons – 250 gram
  • Grote witte ui – 1 stuk
  • Knoflook – 2 tenen
  • Roomboter – 20 gram
  • Water – 200 milliliter
  • Kaneel – theelepel
  • Bloem – 2 eetlepels
  • Zout – halve theelepel
  • Peper – halve theelepel
  • Anijszaad (gemalen) – mespuntje
  • Kruidnagel (gemalen) – mespuntje
  • Komijnzaad (gemalen) – mespuntje
  • Verse tijm – 1 takje

Make, Shake & Bake

  1. Schil de pastinaak, de knolselderij en de flespompoen. Snijd het vervolgens in grove stukken.
  2. De kastanjechampignons snijd je daarnaast in vrij dikke plakken.
  3. Pel de ui en snijd het vervolgens in ringen.
  4. Pel ook de knoflook en hak deze fijn.
  5. Pak een ruime pan en smelt hierin de roomboter. Voeg alle ingrediënten die je net hebt gesneden toe aan de pan.
  6. Plaats een deksel op de pan en zet het vuur op matig. Laat het twaalf minuten stoven en schep het regelmatig door elkaar.
  7. Pak een bakje en voeg alle kruiden er aan toe. Mix dit nu door elkaar.
  8. Breng 200 milliliter water aan de kook, doormiddel van een waterkoker.
  9. Voeg na twaalf minuten de bloem en kruiden toe aan het mengel. Schep dit daarna goed door elkaar.
  10. Daarna voeg je het gekookte water toe, en schep het nog een keer door elkaar.
  11. Nu is het tijd om het mengel vijf minuten te laten pruttelen.

Serveer dit gerecht met verse tijm. Wij zijn al fan van deze heerlijke vegetarische stoofpot van wintergroenten, jij ook?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *