Vegetarische spinazie pasta met mascarpone avocado saus

Je zit bij een restaurant in de tuin met een wijntje in je hand. Op de achtergrond wordt er lokale muziek afgespeeld. Er staat een heerlijk bord Italiaanse pasta voor je. Je neemt een hap en je geniet intens… totdat jij je ogen opendoet en merkt dat je gewoon thuis aan tafel zit. Met dit recept van Voedzaam & Snel nemen we een tripje naar Italië.

Iedereen kent Popaye nog wel, die jongen die altijd spinazie at en daarom supersterk was. Van spinazie krijgen wij helaas niet meteen grote spierballen, maar het is wel erg voedzaam. Spinazie zit vol met vitamine K, en dat is goed voor je bot opbouw. Ook zorgt spinazie voor een beter immuunsysteem.

What you need (2 porties)

  • Spinazie – 400 gram
  • Kerstomaatjes – 200 gram
  • Volkorenpasta – 150 gram
  • Mascarpone – 120 gram
  • Parmezaanse kaas – 40 gram
  • Pijnboompitjes – 20 gram
  • Basilicum blaadjes – 10 gram
  • Knoflook – 2 tenen
  • Olijfolie – 2 eetlepels
  • Avocado – 1 stuk
  • Peper en zout – naar smaak

Make, Shake & Bake

  1. Kook de volkorenpasta naar aanwijzing op de verpakking.
  2. Zet de keukenmachine klaar, en snijd de avocado door de helft. Haal de pit eruit en schep het vruchtvlees eruit.
  3. Pel de twee tenen knoflook. Doe de avocado, knoflook, mascarpone, parmazaanse kaas, olijfolie en de basilicum in de keukenmachine.
  4. Mix dit tot een glad mengsel.
  5. Voeg nu in delen 100 gram spinazie toe aan het mengsel. Mix dit totdat het vermalen is.
  6. Tijd om te proeven! Proef de saus en voeg peper en zout naar smaak toe.
  7. Snijd de overige 300 gram spinazie grof doormidden, herhaal dit een paar keer.
  8. Snijd de kerstomaatjes door de helft.
  9. Zet een pan op het vuur en doe hier de spinazie en kerstomaatjes in.
  10. De spinazie gaat nu slinken, wacht tot het helemaal geslonken is en voeg de saus toe.
  11. Roer dit geheel door elkaar en laat het vijf minuten op matig vuur koken.
  12. Bak de pijnboompitjes snel in een droge pan voor meer smaak.
  13. Verdeel de pasta en de saus over twee borden. Leg daarboven dunne plakjes Parmezaanse kaas en wat pijnboompitjes.

Hoe was jouw tripje naar Italië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *