Vegetarische-carpaccio-van-rode-biet

Wij zijn echt dol op carpaccio en bietjes! We kennen de gewone carpaccio met rauw vlees natuurlijk al, maar deze variant met bietjes van Voedzaam & Snel is ook heel lekker. Ideaal voor een luie zondag of als voorgerecht tijdens een etentje.

Carpaccio is meestal gemaakt van rauw rundvlees. Rauw vlees is niet voor iedereen een goede keuze. Zwangere vrouwen, kinderen, ouderen en mensen met een verlaagde weerstand kunnen rauw vlees beter vermijden, omdat zij last kunnen krijgen van de E. colli bacterie die in het vlees zit. E. colli bacteriën zijn normaal gesproken al aanwezig in onze darmen. Sommige varianten produceren shigatoxine en daardoor kun je ziek worden. Gelukkig hoeven we bij het recept met de bieten geen rekening te houden met deze bacterie.

Rode bieten zijn een super goed alternatief voor het rauwe vlees. Het heeft niet alleen dezelfde mooie rode kleur, maar je kunt de bietjes heel dun snijden waardoor je het gerecht net als carpaccio op kunt dienen. We snijden de bieten in dunne plakjes, leggen het op het bord en beleggen de bietjes met allerlei lekkere ingrediënten: rucola, geitenkaas, sinaasappel en geroosterde pompoenpitten. Het gerecht is niet alleen super lekker, maar ook nog eens heel snel klaar!

What you need (2 porties) 

  • Voorgekookte rode biet – 2 stuks
  • Geitenkaas – 40 gram
  • Rucola – 30 gram
  • Sinaasappel – 1 stuk
  • Pompoenpitten – 10 gram
  • Olijfolie – 1 eetlepel
  • Peper en zout- naar smaak

Make & Shake 

  1. Begin met het roosteren van de pompoenpitten. Zet de pan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze goudbruin zijn.
  2. Pak een kom en doe de rucola hierin. Voeg wat olijfolie toe en breng het op smaak door peper en zout toe te voegen.
  3. Snijd de rode bieten in dunne plakjes en leg deze op twee borden.
  4. Pak wat rucola en leg dit op de bieten.
  5. Snijd de gepelde sinaasappel in stukjes.
  6. Voeg ten slotte de sinaasappel, geitenkaas en de pompoenpitten toe aan de carpaccio. Gegarandeerd een winner!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *