Vegetarisch recept: Koreaanse bibimbap

Zo af en toe wil je weer iets nieuws uit te proberen, maar het moet vooral niet te ingewikkeld zijn. Wij maken graag Internationale gerechten want er komen vaak zoveel verschillende smaaksensaties bij kijken. En soms ben je gewoon klaar met de Hollandse pot. Voor die momenten heeft Voedzaam & Snel een heerlijk alternatief, namelijk: Bibimhap. Ben jij klaar om te gaan genieten?

Kikkererwten komen tegenwoordig steeds vaker voor in recepten, en dat is ook niet zo gek. Je kunt kikkererwten namelijk in veel verschillende gerechten gebruiken, zoals bijvoorbeeld een maaltijdsalade. Deze erwten zijn dan ook hartstikke goed voor onze gezondheid, ze zijn namelijk rijk aan eiwitten en ijzer. Buiten dat zijn ze ook nog rijk aan vitamine E.

What do you need (2 porties)

  • Kikkererwten – 300 gram
  • Wortel – 275 gram
  • Taugé – 125 gram
  • Zilvervliesrijst – 100 gram
  • Radijs – 5 stuks
  • Courgette – ½ stuk
  • Bosuit – 2 stuks
  • Eieren – 2 stuks
  • Olie – 2 eetlepels
  • Roomboter – 1 klontje
  • Sesamzaadjes

Voor de dressing

  • Knoflook – 1 teen
  • Sesamolie – 1 eetlepel
  • Natuurazijn – 1 eetlepel
  • Sojasaus – ½ eetlepel
  • Honing – ½ eetlepel
  • Water – ½ eetlepel
  • Harissa chilipasta – 2 theelepels
  • Sesamzaadjes – 1 theelepel

Make, Shake & Bake

  1. Kook de rijst zoals het staat aangegeven op de verpakking
  2. De wortel en de courgette snijd je in lange plakjes.
  3. Snijd de radijsjes en paddenstoelen in plakjes en de bosui in ringen.
  4. De kikkererwten laat je uitlekken.
  5. Pers de knoflook uit, pak een bakje en meng alle ingrediënten voor de saus. Mix dit nog even goed door elkaar.
  6. Pak een pan en verwarm het met olie. Hierin bak je de wortel en courgette beetgaar. Bak de shiitake ongeveer vijf minuten lang. De taugé bak je ongeveer twee minuten. TIP: Wil je de groenten apart serveren in de bowl? Bak dan alles apart van elkaar.
  7. Pak een kleinere pan en bak er twee spiegeleieren in.
  8. Als de rijst klaar is verdeel je het over twee kommen.
  9. Nu verdeel je alle gebakken groente, kikkererwten, bosui en radijs over de twee kommen. Leg één eitje per kom in het midden.

Serveer het met wat sesamzaadjes er over, en met jouw eigen gemaakte Koreaanse saus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *