Lekkerrr! Taugé met kip en satésaus

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van  Voedzaam & Snel. Ook zo’n fan van satésaus maar weet je stiekem wel dat dit niet heel gezond is? Deze pindasaus from scratch is niet alleen heerlijk van zichzelf, maar helemaal in combinatie met kip en taugé!

Ahh, satésaus. Vaak zo’n goede toevoeging aan een maaltijd, laat staan de famous satéstokjes in pindasaus. Daar mag je mij wel voor wakker maken ‘s nachts! Jammer genoeg valt de satésaus uit een potje in de winkel niet bepaald onder de categorie ‘gezond’, vandaar dat we het gewoon simpel zelf maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze combinatie van satésaus met kip?

Van het woord ‘pindakaas’ gaat menig hart hier al kloppen. Daarom kunnen we jullie ook alvast blij maken met dit heerlijke recept. Hoe tof is het als je gewoon lekker pindasaus from scratch maakt? Nóg lekkerder in combinatie met kip, sambal en taugé dus. Wij weten het wel voor vanavond!

What you need

  • Taugé – 50 gram
  • Rucola – 100 gram
  • Champignons – 250 gram
  • Melk – 125 ml
  • Sambal – 1 theelepel
  • Pindakaas – 4 eetlepels
  • Ui – 1
  • Kipfilet – 2
  • Olijfolie
  • Peper & zout – naar smaak

 Make & Shake

  1. Meng de pindakaas, sambal en melk door elkaar in een kleine steelpan. Zet dit op laag vuur en roer dit goed door.
  2. Snipper nu het uitje fijn en doe deze bij het mengsel in de pan.
  3. Roer dit goed door elkaar en laat het geleidelijk verwarmen.
  4. Ondertussen snijd je de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes.
  5. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak hierin in olijfolie de blokjes kip kort aan.
  6. Doe hier de champignons bij en laat het verwarmen tot het lichtbruin kleurt.
  7. Pak twee borden en verdeel hier de rucola over.
  8. Besprenkel de rucola met wat olijfolie naar smaak.
  9. Strooi hier nog wat zout en peper overheen om het op smaak te brengen.
  10. Verdeel de champignons en kip over de rucola en ‘giet’ de satésaus eroverheen.
  11. Verdeel nu ook de taugé over je maaltijd et voilà! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *