Sushi van zalm en avocado

Wij houden van lekker en gezond eten maar het moet vooral eenvoudig en snel klaar zijn. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze keer een recept voor sushi van zalm en avocado.

Everybody loves sushi! Hoewel ik sushi zeker niet als ongezond zou willen omschrijven, is het wel mogelijk om de traditionele sushi nog wat gezonder, en misschien wel lekkerder te maken. We doen dit door de witte rijst te vervangen door avocado. Smullen maar!

RAUWE ZALM

Rauwe zalm kun je veilig eten, je moet wel met een aantal punten rekening houden:

  1. Koop de zalm bij een goede visboer en vraag of de vis super vers is. Vis uit de supermarkt is vaak niet vers genoeg om rauw te eten.
  2. Ruik aan de vis, de vis moet neutraal ruiken, er mag geen ‘vislucht’ aanzitten.
  3. De kleur van de filet moet glanzend zijn en niet dof.

Als de vis nog niet gefileerd is, kijk dan goed naar de ogen van de vis. Hieraan is de mate van versheid goed af te lezen. De ogen moeten bol staan, een doorzichtig hoornvlies hebben en een zwarte glanzende pupil. Verder moet de huid van de zalm glanzen en er mag een helder slijmlaagje op zitten.

Sushi-van-avocado-en-zalm- Fitgirls

Sushi-van-avocado-en-zalm- fitgirls

Sushi-van-avocado-en-zalm- fitgirls

 

WHAT DO WE NEED:

  • 1 Avocado
  • 150 Gram rauwe verse zalm
  • 2 Theelepels Citroensap
  • 4 Eetlepels soyasaus
  • Paar druppels Wasabi
  • Gedroogde dille
  • Peper – naar smaak
  • Zout – naar smaak

MAKE & SHAKE

  1. Beleg een snijplank met vershoudfolie.
  2. Snijd de avocado rondom de pit in tweeën en draai de helften van elkaar af.
  3. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
  4. Snijd heel dunne plakjes van de avocado en verdeel deze ter breedte van de zalm over de folie. De plakjes moeten elkaar overlappen zodat het een geheel vormt.
  5. Druppel het citroensap over de avocadoplakjes en wrijf het in met de bolle kant van een lepel. Door dit te doen maak je van de losse plakjes nog meer één geheel.
  6. Bestrooi de zalm met flink wat dille en een beetje zout en peper.
  7. Leg de zalm aan één kant op de avocadoplakken, zodat je de avocado om de vis heen kan rollen.
  8. Pak de vershoudfolie op aan de kant waar de zalm ligt en rol deze op. Zorg dat de folie niet meegenomen wordt in de sushi. Help een beetje met je vingers.
  9. Druk de avocado goed aan zodat er een stevige rol ontstaat.
  10. Laat de folie om de sushi zitten en snijd met een scherp mes door de folie heen plakken van ongeveer twee centimeter breed.
  11. Verwijder de folie en serveer de sushi’s met een druppeltje wasabi en een bakje soyasaus.

2 thoughts on “Sushi van zalm en avocado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *