20 december 2017 
1 min. leestijd

Spinazie-kaasballetjes: de ideale borrelhapjes

Spinazie-kaasballetjes: de ideale borrelhapjes
De chocoladeletters zijn de winkels weer uit, en dat betekent tijd voor Kerst. De kerstboom is opgetuigd en de kerstliedjes worden non-stop gedraaid. Als we aan Kerst denken, denken we aan lekker eten. Gezellig samen met familie of vrienden dineren, waarbij iedereen opeens een vijf-sterren chefkok is. De meest culinaire maaltijden worden tijdens Kerst bereid. We vinden overal de perfecte kerstrecepten, maar snacks voor bij de borrel zijn weinig te vinden. Voedzaam & Snel heeft een heerlijke snack gemaakt, die iedereen kan maken. Verras iedereen deze Kerst met de spinazie-kaasballetjes. Havermout, je hebt het vast wel in je keukenkast staan. Havermout kan voor veel gerechten gebruikt worden. Het wordt zowel in zoete als in hartige maaltijden gebruikt. Dit komt doordat havermout een neutrale smaak heeft en makkelijk absorbeert. Buiten dit zit het ook vol met vitamine B. Het allerlaatste voordeel van dit wonderproduct is dat het ook nog eens erg goedkoop is. Genoeg redenen dus om het in huis te halen ;).

What you need

  • Diepvriesspinazie – 160 gram
  • Havermout – 75 gram
  • Parmezaanse kaas – 40 gram
  • Geraspte jonge kaas- 30 gram
  • Verse basilicum – 10 gram
  • Eieren – 3 stuks
  • Knoflook – 1 teen
  • Rode ui – de helft

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de diepvriesblokjes spinazie in een kom en giet er kokend water overheen. Laat dit drie minuten staan.
  3. Snijd de basilicum fijn en snipper de rode ui. Rasp de parmezaanse kaas en pers de knoflook fijn met een knoflookpers.
  4. Giet na drie minuten de spinazie af, doe het in een vergiet en haal er zoveel mogelijk vocht uit.
  5. Pak een schaal en doe de spinazie, de twee kaassoorten, de ui, basilicum en de knoflook er in.
  6. Voeg de drie eieren toe en meng het door elkaar.
  7. Het is tijd om de havermout aan het beslag toe te voegen, kneed het goed door elkaar en laat het tien minuten staan. Zo kan de havermout vocht opnemen.
  8. Maak van het beslag kleine bolletjes en leg ze daarna op een bakplaat met bakpapier.
  9. Stop de bakplaat in de oven en bak ze voor vijftien tot twintig minuten.
Geniet heerlijk van deze snack tijdens de Kerst. Merry Christmas!
Reactie plaatsen