Spinazie à la crème met kabeljauwhaas

Visliefhebbers opgelet! Vaak zie je recepten voorbij komen met zalm of tonijn, maar in dit recept van Voedzaam & Snel proberen we eens wat anders. In dit recept gebruiken we namelijk kabeljauwhaas. Om het nog wat meer culinair te maken, maken we de spinazie a la crème zelf. Much better dan die blokjes uit de diepvries. Dit culinaire recept heb jij al binnen twintig minuten op tafel staan. 

Bij kabeljauw denk je misschien al snel aan een bakje kibbeling. Wanneer je de kabeljauw op een goede manier bereidt, kan het vol met goede voedingsstoffen en vitamines zitten. Deze vis is namelijk rijk aan magere eiwitten en B12 en bevat ook omega 3-vetzuren.

What you need (2 porties)

  • Verse spinazie – 400 gram
  • Crème fraîche – 100 gram
  • Snoep/cherry tomaatjes – 12 stuks
  • Ei – 4 stuks
  • Kabeljauwhaas – 2 moten
  • Ui – 1 stuk
  • Roomboter – 2 klontjes
  • Olijfolie, zout en grove peper

Make, Shake & Bake

  1. Kook de eieren tot hardgekookte eieren.
  2. Was de spinazie en laat het slinken in een pan. Je gebruikt hier geen olie of boter voor.
  3. Snijd de geslonken spinazie in stukjes en plaats het in een vergiet, zodat het uit kan lekken.
  4. Snipper de ui en fruit het in een pan met één klontje roomboter.
  5. Voeg de spinazie hier aan toe, nadat je het hebt laten uitlekken in de vergiet.
  6. Voeg de crème fraîche toe aan de spinazie en ui. Laat dit een paar minuutjes mee bakken.
  7. Pak een andere pan en doe er wat olijfolie in. Hierna plaats je de kabeljauwhaasjes er in, en laat je het ongeveer twee minuten per kant bakken. Kruid de kabeljauwhaasjes op smaak met peper en zout.
  8. Het laatste klontje boter kan in de pan worden geplaatst en de kabeljauw laat je nog een paar minuten garen.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *