Snelle pasta met zalm en groenten

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Pasta is altijd een goed idee. Geen idee meer waar je het mee kunt combineren? Uit dit recept kun je je inspiratie wel halen!

Ik eet eigenlijk elke week wel eens pasta. Zou saai kunnen zijn, maar dat hoeft niet! Met pasta kun je eindeloos variëren. Je kunt combineren met vis of vlees en je kunt natuurlijk allerlei groenten toevoegen die jij lekker vindt. Je kan pasta helemaal op je eigen manier kan maken en no worries: je hoeft er geen keukenprinses voor te zijn.

Mensen denken vaak dat pasta heel ongezond is en veel koolhydraten bevat. Wist je dat het allemaal wel meevalt? Mocht je volgens je macro’s eten dan kun je alles eten wat je wilt en wat binnen je macro’s past. Hoeft niet natuurlijk, want pasta eten is echt geen zonde en natuurlijk hartstikke lekker. Dit recept is niet alleen snel en makkelijk, je krijgt ook voldoende vitaminen, mineralen, vezels, eiwitten en vetten binnen.

What you need (2 porties)

  • Pijnboompitten – 20 gram
  • Boursin – 100 gram
  • Volkoren pasta – 100 gram
  • Trostomaatjes – 150 gram
  • Zalmsnippers – 200 gram
  • Courgette – 1 (300 gram)
  • Kokosolie – om in te bakken

Make & Shake

  1. Kijk op de verpakking hoelang de pasta moet koken en maak deze klaar.
  2. Snijd ondertussen de courgette in blokjes. Doe de blokjes in een pan en bak ze in een beetje kokosolie.
  3. Snijd de tomaatjes doormidden en doe deze bij de courgette in de pan.
  4. Laat deze groenten voor ongeveer 7 minuten bakken.
  5. Voeg vervolgens de zalm en de Boursin toe.
  6. Rooster in een klein pannetje (droog) de pijnboompitjes. Goed in de gaten houden want ze verbranden snel!
  7. Giet de pasta af en schep deze door de groenten, zalm en Boursin.
  8. Strooi tot slot de geroosterde pijnboompitjes over de pasta.

Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *