12 november 2015 
1 min. leestijd

Ovenschotel met zalm en zoete aardappel

Ovenschotel met zalm en zoete aardappel
Wij houden van lekker en gezond eten maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze keer een ovenschotel met zalm én zoete aardappel. Too good to be true? Zeker niet! Deze ovenschotel is heerlijk en staat ook nog eens redelijk snel op tafel. Vis is een zeer goede bron van eiwitten en zalm laat je motortje ook nog eens goed draaien door de verzadigde vetten. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en dat maakt dit recept er echt eentje om te onthouden. Dit gerecht is voldoende voor twee tot drie personen.

WHAT DO WE NEED?

  • 250 gram sperziebonen
  • 500 gram zoete aardappel
  • 200 gram trostomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Zalmmoot van 250 gram
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1/eetlepel gedroogde tijm (vers kan ook!)
  • Geraspte kaas
  • ½ theelepel peper
  • Flinke snuf zeezout

MAKE & BAKE

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vul een waterkoker met water en zet deze aan.
  2. Dop de sperziebonen en blancheer ze in het hete water voor vier minuten.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd in zo dun mogelijke plakjes (een keukenmachine is hier erg handig voor)
  4. Snijd de trostomaten in partjes en de knoflook fijn.
  5. Snijd de zalmmoot in kleine blokjes.
  6. Meng alle ingrediënten, behalve de geraspte kaas, met elkaar in een schaal.
  7. Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas er overheen.
  8. De ovenschotel moet ongeveer vijftig minuten in de oven.

Tip! Haal dagverse vis van de dag! En ga altijd voor duurzaam.

Reactie plaatsen