13 mei 2016 
1 min. leestijd

Snelle, simpele groenteschotel met ei

Snelle, simpele groenteschotel met ei
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Vandaag staat een simpele groenteschotel met ei op het menu. Ga jij je maandag minder zwaar maken met dit lichte recept? Morgen is het weer maandag en waar je dan al helemaal geen zin in hebt, is om te koken. Gelukkig maken wij die eerste dag van de week weer een beetje lichter en lekkerder met deze simpele groenteschotel. Weinig ingrediënten, weinig tijd, maar veel smaak. Het speciale aan deze groenteschotel is het eitje dat in het midden wordt toegevoegd gemengd met de zoete tomatensaus. Natuurlijk kun je als vegetariër de kipfilet weglaten en deze inwisselen voor meer groente en/of meer ei. Ook de courgette en de aubergine zouden ingewisseld kunnen worden voor een zak gemixte groente, maar of dit lekkerder is, is natuurlijk nog maar de vraag, maar als je niet alle ingrediënten in huis hebt en door de regen moet voor een courgette en aubergine, zou ik toch kiezen voor de restjes in de koelkast. Ga jij het recept precies namaken, of geef jij je eigen draai eraan? En heeft dit recept je maandag een beetje kunnen verlichten?

What you need (2 personen)

  • Courgette - 1
  • Aubergine -1
  • Kipfilet - 250 gram
  • Tomatenblokjes - 1 blikje
  • Ei -2
  • Ui -1
  • Knoflook - 2 tenen

Make, Shake & Bake

  1. Snijd de aubergine in blokjes en bak deze op matig vuur in een ruime pan in tien minuten zacht met wat olie.
  2. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes, de courgette in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Schuif de aubergine naar de zijkant van de pan en bak aan de lege kant de kip voor vijf minuten.
  4. Voeg de courgette, de ui, de knoflook en de tomatenblokjes toe en laat het mengsel vijf minuten zachtjes pruttelen.
  5. Maak in het midden een kuiltje en breek daar twee eieren in. Plaats de deksel op de pan, leg er zilverfolie overheen of plaats de pan (als deze hiervoor geschikt is) in de oven.
  6. Zodra de eieren gestold zijn, is het gerecht klaar.
Reactie plaatsen