26 mei 2017 
0 min. leestijd

Snack van volkorenwraps met zalm, kruidenkaas en rucola

Snack van volkorenwraps met zalm, kruidenkaas en rucola
Wraps vinden wij echt super lekker om tussendoor of als lunch te eten. De wraps hebben een vrij neutrale smaak en je kunt ze eigenlijk met alles eten. Dit recept van Voedzaam & Snel met zalm, kruidenkaas en rucola is heerlijk als snack of lunch. Wij kiezen voor volkorenwraps in plaats van wraps op basis van witte bloem. Volkoren producten bevatten meer vezels en B-vitaminen. Veel mensen krijgen niet genoeg vezels binnen. Onze darmen kunnen de vezels niet verwerken, maar ze proberen het wel. Misschien niet zo sexy, maar het zorgt er wel voor dat de darmfunctie gestimuleerd wordt en dit is goed voor de stoelgang. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel en vertragen de opname van glucose, zo stijgt je bloedsuikerspiegel minder snel. Ook verkleinen ze het risico op hart- en vaatziekten. Probeer daarom altijd te kiezen voor het product dat de meeste vezels bevat. What you need (4 porties)
  • Volkorenwraps - 2
  • Kruidenkaas - 60 gram
  • Zalm - 100 gram
  • Rucola - 15 gram
Make & Shake
  1. Pak een wrap en leg deze neer op een snijplank.
  2. Smeer wat kruidenkaas op de wrap.
  3. Leg de plakjes zalm hierop.
  4. Strooi de rucola eroverheen.
  5. Rol de wrap op verpak hem in zilverfolie.
  6. Leg de wrap een uurtje in de koelkast.
  7. Haal hem uit de koelkast en verwijder de folie.
  8. Snijd hem in plakjes van ongeveer 1 centimer dik.
  9. Rijg de rolletjes per 3 aan de prikkers.
Reactie plaatsen