Smaakvolle witlofschotel met kip en kaas

Een ovenschotel is ideaal voor een doordeweekse dag want met dit recept van Voedzaam & Snel, zet je gemakkelijk en binnen no-time een verrassende maaltijd op tafel. Witlof en kaas zijn samen een gouden duo, maar voor dit gerecht gebruiken we niet zomaar ‘Hollandse’ kaas, maar Roquefort, oftewel blauwader schimmelkaas.

Natuurlijk moet je wel van schimmelkaas houden om echt te kunnen genieten van deze ovenschotel. Anders raden wij je aan om toch te kiezen voor een andere ovenschotel, zoals deze met bieten. Kies je toch liever wel voor een gerecht met witlof, dan hebben we deze lekkere salade.

Geen moeite met de blauwader schimmelkaas? Dan is dit gerecht zeker het proberen waard. De kaas geeft het gerecht zijn smaak, waardoor alleen nog een beetje peper nodig is om het af te maken. Heerlijk te combineren met een glas rode wijn. Bourgondisch genieten.

What do you need? (2 porties)

  • Witlof – 500 gram
  • Bio Kipfilet – 400 gram (de kip kan ook vervangen worden voor tofu)
  • Crème fraîche – 200 gram
  • Champignons – 150 gram
  • Roquefort – 100 gram
  • Bos ui – 2 stengels
  • Peper – snufje
  • Olie – om in te bakken

Make, shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2×2 cm, en bak ze ongeveer vijf minuten in een scheutje olie.
  3. Snijd de champignons in vieren en voeg toe aan de pan met kip, schep het door elkaar en bak het kort mee. Draai het vuur uit, zodra de kip klaar is.
  4. Het kontje van de witlof snijd je eraf, halveer de stronken en snijd het hart eruit.
  5. Snijd de witlof in halveringen en voeg het toe aan de kip.
  6. Hierna kan de crème fraîche worden toegevoegd, en de roquefort eroverheen worden gebrokkeld.
  7. Schep alle ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak nog wat peper toe.
  8. Het mengsel kan nu in een ovenschotel de oven in voor 25 minuten.
  9. Snijd ondertussen de bosui in ringen, en garneer de ovenschotel hiermee wanneer je het uit de oven haalt.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *