22 maart 2016 
2 min. leestijd

Say what? Gegrilde paprikasoep met cacao

Say what? Gegrilde paprikasoep met cacao
Chocoladesoep, ja het bestaat! Bo van Beaufood.nl deelt vandaag een out of your comfort zone- recept. Ze gebruikt namelijk cacao om haar paprikasoep meer smaak en diepte te geven. De soep ziet er in ieder geval heerlijk uit. Durf jij het aan om deze soep uit te proberen? Doe eens gek en misschien ontdek je wel je nieuwe lievelingsrecept. Hoi lieve fitgirls! Deze maand staat in het teken van #Outofyourcomfortzone. Als foodie denk ik in dat geval aan het combineren van ingrediënten die je normaal niet zo snel bij elkaar zult doen. Bijvoorbeeld raw cacao in je soep! Cacao barst van de voedingsstoffen en je komt deze superfood vooral tegen in zoete baksels, shakes en ontbijtjes, maar wisten jullie dat cacao al sinds de oudheid wordt gebruikt om meer diepgang te geven aan de smaak van een gerecht? Cacao zorgt ervoor dat smaken zich meer uitspreken en is daardoor een perfecte toevoeging aan bijvoorbeeld een lekkere soep. Extra voedingsstoffen én lekker veel smaak. Klinkt niet verkeerd toch? Paprika cacao soep Fitgirls

What do we need

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • snuf zwarte peper
  • 700 ml groente bouillon
  • 1 theelepel rauwe cacao
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • paar blaadje verse munt

Make & Shake & Bake

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en halveer ze. Leg ze naast elkaar op de ovenschaal
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verspreid dit over de paprika’s en sluit af met olijfolie en een snuf versgemalen zwarte peper
  4. Zet de bakplaat twintig minuten in de oven
  5. Zet een blender of staafmixer klaar. Haal de paprika’s uit de oven, stop ze in je blender samen met de tomatenpuree en blend binnen een minuut tot een gladde soep. Liever nog wat stukjes in je soep? Pureer hem dan wat korter.
  6. Schenk de soep in een een pan, giet de bouillon erbij en verwarm het mengsel op laag vuur. Proef even en voeg naar smaak nog wat peper of zout toe.
beaufood Fitgirls

Bo houdt ontzettend veel van eten en probeert alles wat ze eet en kookt zo lekker én gezond mogelijk te maken. Voor Bo betekent gezonde voeding energie en kracht en lekker eten ontspanning en gezelligheid. Op beaufood.nl post ze dagelijks recepten waarmee ze jullie laat zien (en proeven!) dat die twee dingen héél goed samen gaan. Gezonde en glutenvrije appel-kaneel broodjes? Healthy frikandellen? Shes got it all! Deze recepten en meer vind je op beaufood.nl

Reactie plaatsen