Lente salade met kip, spinazie en walnoten

Het blijft langer licht buiten en overal verschijnen mooie kleuren. Tijd voor een heerlijke lente salade! Vooral als het zonnetje schijnt is dit recept echt een aanrader! Heerlijk in de tuin of tijdens de pauze op het werk. Het voordeel van een salade is dat je het overal mee naar toe kan nemen en het kunt eten op elk moment van de dag. 

Deze salade bevat veel gezonde nutrienten en de combinatie is om van te smullen. Dat gaan we dan ook doen na het volgen van de onderstaande punten! Neem je de salade mee naar je werk? Neem de balsamico in een apart (dressing)bakje mee. Enjoy!

What do we need?

  • 100 gr gerookte of gebakken kip
  • vers gewassen bladspinazie
  • gemengde sla
  • balsamico
  • handje walnoten
  • 2 el cottage cheese
  • 1/2 (gewassen) komkommer
  • alfa alfa, tuinkers of rode bieten scheuten naar wens
  • 1 tl honing
  • scheutje citroensap
  • scheutje olijfolie

Make & Shake

  1. Snij de kip in smalle stukjes of blokjes
  2. Was de spinazie en haal het stengeltje (tot het blad) eraf
  3. Snij de komkommer in smalle strookjes
  4. Voeg de salade, de spinazie, de komkommer en de walnoten in een mengkom en breng op smaak met een scheutje olijfolie, citroensap, honing en peper en zeezout naar wens.
  5. Meng alle ingredienten goed maar subtiel door elkaar en voeg alles in een saladekom
  6. De kip kan er nu bovenop, dan in het midden de cottage cheese (ook een beetje honing overheen) en ook de alfa alfa, tuinkers of bieten scheuten.
  7. Maak af met wat balsamico en enjoy!

* Tip! Serveer met een stuk zuurdesembrood met echte boter

Facebook Comments

One thought on “Lente salade met kip, spinazie en walnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *