12 april 2017 
0 min. leestijd

Rode smoothie met rauwe bieten en cacao

Rode smoothie met rauwe bieten en cacao
Wij houden van lekker en gezond eten maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Zin in een smoothie? Bijna alles kan in de blender, dus ook rode bieten! Omdat je de rode bieten niet kookt, behoud je alle vitamines en mineralen. De smaak van de rode bieten geeft overigens een heerlijke zoete twist! Rauwe bieten zijn gezond en rijk aan vitamines en mineralen. Daarnaast bevatten ze ook nitraat. Deze stof zorgt er voor dat de aanmaak van ATP (stof dat er voor zorgt dat je spieren kunnen bewegen) minder zuurstof nodig heeft. Dit is erg interessant voor duursporters zoals wielrenners en hardlopers. Duursporters kunnen hierdoor makkelijker energie vrijmaken en het langer volhouden. Deze rode smoothie is niet alleen gezond, maar ook nog eens nuttig! Try it!

What you need (1 portie)

  • Water - 100 milliliter
  • Rauwe rode bieten - 250 gram
  • Banaan - 1
  • Sinaasappel - 1
  • Rauwe cacao nibs - 2 eetlepels

Make & Shake

  1. Maak de rode bieten eerst goed schoon en snijd het kapje eraf.
  2. Schil de sinaasappel en haal ze enigszins uit elkaar.
  3. Pel de banaan en breek deze doormidden.
  4. Doe nu alle ingrediënten in de blender en giet het water erbij.
  5. Tip: strooi nog wat rauwe cacao nibs over je smoothie heen en breakfast is served!
Reactie plaatsen