Recept: tartaarballetjes met geroerbakte andijvie en Parmezaanse kaas

Andijvie alleen geschikt voor de wintermaanden of in een stamppot? Think again! Andijvie is heerlijk in de lente en zomer en volop verkrijgbaar. Dit recept van Voedzaam en Snel is lekker licht en staat snel op tafel.

Houd je niet zo van de ietwat bittere smaak van andijvie? No worries, door de smaak van de Parmezaanse kaas valt dit weg.

What do you need?

  • 1 ei
  • 15 gr. havermout
  • 300 gr. runder tartaargehakt
  • 1 krop verse andijvie
  • 2 klontjes roomboter
  • 1 witte ui
  • 75 gr. Parmezaanse kaas
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 30 gr. walnoten
  • peper en zout naar wens

Make, Shake & Bake

  1. Meng de havermout, het ei, de peper en zout en het gehakt en kneed er tien balletjes van.
  2. Snipper de ui en snijdt de andijvie in reepjes.
  3. Rasp vervolgens de Parmezaanse kaas.
  4. Doe een klein beetje roomboter in de pan en bak hierin de ui. Voeg het kerriepoeder en de andijviereepjes toe. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  5. Verwarm tegelijkertijd de rest van de roomboter in een andere pan en bak hierin de balletjes in 6 minuten gaar.

2 thoughts on “Recept: tartaarballetjes met geroerbakte andijvie en Parmezaanse kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *