Recept: super makkelijke ontbijt pannenkoekjes

Dit is absoluut een van onze favoriete recepten voor in het weekend! Deze super lekkere en vooral makkelijke ontbijt pannenkoeken van Voedzaam & Snel bevatten maar weinig ingrediënten, en staan binnen no-time op tafel. Je kan ze garneren met wat jij wilt, dus of je van hartige of zoete pannenkoeken houdt, met deze basis kan je je helemaal uitleven!

Hoe simpel het ook is om deze pannenkoeken te maken, we hebben allemaal wel eens per ongeluk een scrambled pannenkoek gehad 😉 daarom geven we je nog even wat tips mee voor je begint met bakken. Doordat deze pannenkoek geen tarwe bevat, en ei het enige is wat deze pannenkoeken bindt is het belangrijk dat je geduldig bent en de pannenkoeken net iets dikker maakt dan dat je zou doen met een ”normale” pannenkoek. Haal de pan ook steeds even van het vuur voordat je er nieuw beslag in doet, doordat de pan een beetje afkoelt kan je het beslag mooi verdelen in de pan. En last but not least: gebruik een pan met anti-aanbaklaag met een bodem diameter van ongeveer 15 centimeter voor het beste resultaat.

What do you need?

  • 50 gr. havermout
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 2 tl. kaneel
  • 100 ml. melk
  • snufje zout
  • olie of roomboter (om in te bakken)

Make, Shake & Bake

  1. Prak de bananen en doe deze in een ruime kom, voeg hier de havermout, eieren, melk, zout en kaneel aan toe.
  2. Gebruik een staafmixer om alles te pureren tot een glad beslag. Dit kan eventueel ook met een blender.
  3. Verwarm een pan met de olie of roomboter.
  4. Schep hier een deel van het beslag in.
  5. Bak op een laag vuur de pannenkoeken en wissel hem na ongeveer 4 minuten van kant.
  6. Je pannenkoek is klaar! Leg hem op een bord en garneer hem met alles wat je lekker vindt; fruit, noten, Griekse yoghurt, kokosrasp etc.

Bon Appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *