Recept: Snelle eiwitrijke lunch! Wraps met tonijnsalade

Wrap it up! En neem mee… Wij houden van makkelijk, snel en voedzaam. En daarom houden wij zo van de recepten van Voedzaam en Snel. We kunnen geen genoeg krijgen van deze wraps met een zelfgemaakte tonijnsalade. Deze wraps maak je in vijftien minuten en kan je ook overal mee naartoe nemen. Nog beter: je hebt er geen bestek voor nodig. Wil je de crème fraîche liever vervangen voor iets met minder vetten? Gebruik dan als vervanging magere kwark. Enjoy! 

What do you need?

  • wraps – 4 (volkoren)
  • tonijn – 200 gram (2 blikjes)
  • spinazie – 100 gram
  • wortel – 75 gram (julienne voorgesneden)
  • crème fraîche – 5 eetlepels
  • salade ui – 1 stengel
  • peper en zout – naar smaak
  • mosterd – ½ eetlepel

Make & Shake

  1. Snijd de salade ui in ringen
  2. Laat de tonijn uitlekken en meng deze in een kom met de mosterd, 1 eetlepel crème fraîche en de salade ui
  3. Breng op smaak met peper en zout
  4. Smeer een wrap in met 1 eetlepel crème fraîche en beleg deze met blaadjes spinazie (laat aan het einde een stukje over, hiermee plak je hem later dicht
  5. Leg in het midden ¼ deel van de tonijnvulling en ¼ deel van de wortel
  6. Rol de wrap op naar het leeg gelaten stukje toe
  7. Herhaal totdat vier wraps gevuld zijn (2 per persoon)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *