Recept: Pittige wortelsoep met gember

Wil je eens wat anders dan tomaten- of groentesoep? Probeer dan eens deze licht pittige zoete wortelsoep van Voedzaam en Snel! Heel snel op tafel, makkelijk vooraf te maken en heel erg voedzaam, want hij zit boordevol groenten. Ideaal als je een beetje haast hebt, of een lazy sunday.

What do you need?

  • 1 liter water
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 15 gr. gember
  • 1 el kokosolie
  • 375 gr. wortel
  • 1 appel
  • 1 el bouillonpoeder
  • 1 tl. tikka massala
  • halve citroen
  • 100 gr. (baby)spinazie
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • peper en zeezout

Make & Shake

  1. Verwarm 1 liter water en voeg het bouillonpoeder toe.
  2. Snipper de ui en snijd de rode peper fijn.
  3. Schil de gember en snijd het fijn.
  4. Verwarm de kokosolie in een pan en bak de ui, peper en gember even aan.
  5. Schil de appel en snijd het in blokjes en snijd vervolgens de wortels in plakjes.
  6. Voeg de wortel en appel toe in de pan en bak dit voor 5 minuten mee. Voeg nu het bouillonpoeder, de tikka massala, het sap van een halve citroen en het hete water toe en kook de soep 10 minuten op laag vuur.
  7. Laat intussen de spinazie slinken in een pan en doe de spinazie in een schaal.
  8. Voeg de olijfolie, citroensap en peper en zout  toe en laat het even intrekken.
  9. Pureer de soep met een staafmixer en serveer met de gebakken spinazie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *