Recept: Pittige komkommersalade op Koreaanse wijze

Ben je toe aan een frisse lunch of een vernieuwende salade als side dish? Dan hebben wij hét recept voor jou! Voedzaam & Snel heeft een heerlijke komkommersalade gemaakt, en wel op Koreaanse wijze. Lekker bij visgerechten zoals gebakken zalm of sushi.

Komkommer is een veel gebruikte groente, en dat is niet voor niks. Komkommer is vrij neutraal qua smaak, hierdoor is het aan veel gerechten toe te voegen. Je kunt het eten als snack, of lekker op een cracker.

What do you need? (2 porties)

  • Komkommer – 1 stuk
  • Salade ui – 1 stengel
  • Honing – 2 eetlepels
  • Rijstazijn – 2 eetlepels
  • Geroosterde sesamolie – 2 eetlepels
  • Sesamzaad – 1 eetlepel
  • Rode peper – ½ stuk
  • Zout – ½ theelepel

Make, Shake & Bake

  1. Was de komkommer onder de kraan, snijd de komkommer in dunne repen met een lengte van ongeveer vijf centimeter.
  2. De komkommer doe je samen met de sesamolie, de azijn en de honing in een grote kom.
  3. Snijd het steeltje van de rode peper en draai hem met de opening naar beneden tussen je handen om de zaadjes eruit te rollen
  4. Je hebt de helft maar nodig, dus snijd de helft de rode peper en voeg toe aan de kom.
  5. Als laatste voeg je de sesamzaad toe. Schep het goed door elkaar, en breng eventueel op smaak met wat zout.
  6. Serveer dit gerecht, met als finishing touch wat fijngesneden bosui. Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *