Recept: Paprikasoep met brood en hummus

Soep is altijd lekker! Als diner, maar zeker ook als lunch. Het is ook nog eens heel makkelijk mee te nemen naar je werk. Met een broodje (zelfgemaakte) hummus erbij is het ook nog eens heerlijk vullend. 

In een kwartiertje staat dit recept al op tafel! Wist je trouwens dat paprika heel veel vitamine c bevat? Dit gerecht ik geschikt voor twee personen, of voor jezelf als diner en de volgende dag als lunch: win-win!

What do you need?

  1. 1 ui
  2. 1 bosui
  3. 1 teentje knoflook
  4. 4 paprika’s (alle kleuren, behalve de groene)
  5. klontje roomboter
  6. 7 gr. verse peterselie
  7. 1/2 liter water
  8. 1/2 tl sambal
  9. 2 groentebouillonblokjes
  10. 100 gr. crème fraîche
  11. 4 sneden brood
  12. 4 el hummus

Make, Shake & Bake

  • Maak de knoflook klein en snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Laat de roomboter smelten en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Breng het water in de waterkoker aan de kook en snijd de peterselie en de bosui in grove stukjes.
  • Voeg het hete water aan de ui en knoflook toe en voeg ook de peterselie, bosui, boullionblokjes en halve theelepel sambal toe.
  • Laat de soep zo tien minuten koken op laag vuur. Haal na 10 minuten de pan van het vuur en pureer de soep totdat het een glad is. Voeg als laatste de crème fraîche toe en roer dit er doorheen.
  • Server de soep met een beetje peterselie en het brood en de hummus.

Bon appetit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *