Recept: Oh boy! Gezonde(re) Cheesecake for breakfast

Wij kunnen er geen genoeg van krijgen: Cheesecake! Tot onze grote vreugde heeft Voedzaam & Snel een gezondere variant vol met vezels, goede koolhydraten, vetten en eiwitten. Makkelijk te maken en het scheelt ook nog eens bijna de helft qua calorieën van de ’’normale’’ variant. Dit betekent cheesecake for breakfast! En wie wilt dat nu niet…

What do you need?

  • springvorm van 24 cm
  • 1 vel bakpapier
  • Mixer of keukenmachine
  • 320 gr. havermeel
  • 40 gr. kokosolie
  • 1 el koekkruiden
  • 40 gr. walnoten
  • 50 gram dadels
  • 1000 gr. magere kwark
  • 200 gr. roomkaas light
  • 4 eieren
  • 2 el amandelmeel
  • 1 limoen
  • ½ tl. vanillepoeder

Make, Shake & Bake

  1. Warm de oven voor op 180 graden
  2. Ontpit de dadels en laat ze weken in een klein laagje water. Je kan kan ook dadels kopen die al ontpit zijn.
  3. Smelt de kokosolie en leg het bakpapier in de springvorm.
  4. Mix de dadels na een halfuurtje met een klein beetje water. Voeg hier de kokosolie en walnoten bij. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn.
  5. Voeg vervolgens de havermeel en koekkruiden toe totdat het een korrelig deeg wordt.
  6. Het deeg is goed als het kruimelig is, is dit niet het geval dan kun je wat extra water toevoegen.
  7. Vermeng het deeg over de bodem van de springvorm en druk het goed aan met een lepel en zet het daarna in de koelkast.
  8. We gaan verder met de vulling: rasp de schil van de limoen en pers hem vervolgens uit. Voeg aan het sap de kwark, roomkaas en eieren toe en meng dit goed met de mixer. Voeg dan langzaam het amandelmeel toe en als laatste de limoenrasp en vanillepoeder.
  9. Schep de vulling bovenop de bodem in de springvorm en zet het in de oven voor 65 tot 75 minuten (check na 65 of de bovenkant al goudbruin is, zo niet, dan laat je het nog even staan).
  10. Wanneer de bovenkant goudbruin is laat je hem minimaal 4 uur in de koelkast staan op om te stijven.
  11. Mocht je de taart niet in een keer opeten dan blijft hij ongeveer 4 dagen goed als je hem goed afgedekt in de koelkast bewaard en je kan hem zelfs invriezen!

Vanaf nu is elke ochtend een feestje 😉 eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *