Recept: Groenten bruschetta’s voor op de barbecue

We love bruschetta’s, de zomer en gezellig buiten eten tijdens een barbeque. Deze heerlijkheden combineren we samen met een lekker drankje en een goed gezelschap. Et voilà: het perfecte vegetarische bbq recept van Voedzaam en Snel is geboren. Genieten!

What do you need?

  • 1 stokbrood op (land)brood naar wens
  • zoete rode paprika’s
  • rucola
  • Parmezaanse kaasvlokken
  • 1 aubergine
  • 1 mozzarella bol (naar wens)
  • pesto (naar wens)
  • plastic zak (speciaal voor warme bereidingen)
  • olijfolie
  • zeezout

Make, shake & bake

  1. Stook de barbecue op.
  2. Snijd de groenten in de lengterichting in grote stukken en verwijder bij de paprika de zaadlijsten en zaadjes.
  3. Leg de groenten met de schil naar het vuur toe op de barbecue.
  4. Laat liggen totdat de schil bij de paprika en aubergine helemaal zwart geblakerd is.
  5. Stop de stukken paprika, aubergine en courgette in een afsluitbare trommel of in een plastic zak die bedoeld is voor warme bereidingen,
  6. Laat ze afgesloten afkoelen (ongeveer 20 minuten) de geblakerde schil komt nu los.
  7. Toast ondertussen het brood met wat olijfolie en zeezout. (je kunt de mozzarella nu ook even mee laten smelten). Smeer er daarna wat pesto op voordat je deze gaat beleggen.
  8. Haal de groenten uit de afgesloten trommel of zak en veeg met je vingers de geblakerde buitenkant weg en gebruik de paprika voor je gerecht.
  9. Beleg de bruschetta’s met de groenten, breng eventueel op smaak met wat zeezout en maak het af met de Parmezaanse Kaas, Mozzarella en de rucola. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *