Recept: goed vullende salade niçoise (ideaal voor on-the-go)

Ben je op zoek naar een goed vullende lunch of diner voor thuis of on-the-go? Dan is deze salade van onze vrienden van Voedzaam en Snel perfect! Deze salade niçoise is een origineel Frans recept en absoluut niet saai als het om de smaak gaat. Voor de sporters onder ons bevat dit gerecht veel eiwitten, in het blikje tonijn zit al maar liefst 76 gram. Eet smakelijk 🙂

What do you need?

  • 300 gram aardappelen
  • naar wens peper en zout
  • 3 el. olijfolie
  • 200 gram sperziebonen
  • 40 gram rucola
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2  eieren
  • 50 gram zwarte olijven
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el. wijnazijn
  • 1 tl. grove Franse mosterd

Make & Shake:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, Zet water op het vuur voor de boontjes en kook de eieren half zacht
  2. Was de aardappelen en snijd ze in lange partjes
  3. Leg de partjes op de bakplaat en besprenkel met olijfolie peper en zout
  4. Hussel door elkaar en plaats in de oven voor 25 minuten
  5. Dop de sperziebonen en kook ze in 10 minuten beetgaar met een beetje zout in het water
  6. Doe de rucola in een ruime kom
  7. Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan de rucula
  8. Voeg de olijven toe
  9. Snijd de rode ui in ringen en voeg ook toe
  10. Voeg de aardappel en de sperziebonen (afgieten) toe zodra deze gaar zijn
  11. Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie, de wijnazijn, de mosterd en peper en zout naar smaak
  12. Voeg de dressing toe aan de salade en schep door elkaar
  13. Verdeel de salade over twee borden
  14. Pel de eieren en snijd doormidden
  15. Serveer de salade met de eieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *