Puur genieten: Appel-choco amandelcake

Wij houden van lekker en gezond eten maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Dit keer hebben we voor jou een cake met appel, amandel én chocolade! 

Het is zondag, International Day of Happiness en je wil wat… Om deze dag niet zo maar aan je voorbij te laten gaan, zou je kunnen gaan sporten, alvast aan de lenteschoonmaak kunnen beginnen of een taart kunnen bakken! En laten we nu voor dat laatste een lekker recept voor je in petto hebben. Zei iemand chocolade? Zet die oven maar aan en gooi die dweil maar aan de kant. Sporten doen we wel als de cake in de oven staat 😉

Door het puurste van de puurste chocolade te nemen en geen suiker, maar appels, dadels en vijgen toe te voegen, is de cake zo gezond als een chocoladecake kan zijn. Hij is helaas niet gezond genoeg om in één dag naar binnen te werken, maar je kan hem altijd in een afgesloten bakje bewaren en verdelen over je week, zodat je langer dan een dag kan genieten van de International Day of Happiness.

What you need

  • Appels – 3
  • Verse dadels – 50 gram
  • Gedroogde vijgen – 50 gram
  • Pecannoten – 60 gram
  • Pure chocolade, 86% cacao – 55 gram
  • Ei – 3
  • Amandelmeel – 150 gram
  • Zout – ½ theelepel
  • Bakpoeder – 1 theelepel

Make, shake & bake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Schil de appels, snijd ze doormidden, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukken
  3. Ontpit de dadels en snijd de steeltjes van de vijgen
  4. Vermaal de appel, dadels en vijgen in een keukenmachine en doe het mengsel in een schaal
  5. Hak de pecannoten grove, en de chocolade in kleine stukjes
  6. Klop de eieren luchtig en meng dit door het appelmengsel
  7. Voeg het amandelmeel, zout, bakpoeder, de noten en chocolade toe aan het appelmengsel en meng dit goed door elkaar
  8. Leg een vel bakpapier in een cakeblik en schep daar het beslag in, verdeel het goed
  9. Bak de cake in 65 minuten gaar in de oven (let erop dat de bovenkant niet te donker kleurt. Leg er, als het nodig is, een velletje aluminiumfolie overheen in de laatste tien minuten)
  10. Til de cake uit het bakblik met het bakpapier en laat hem afkoelen op een rooster

Bake, run, eat: Voor mij een perfecte zondag, wat ga jij nog doen vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *