27 januari 2017 
1 min. leestijd

Pompoen-bietensoep met gember

Pompoen-bietensoep met gember
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Het pompoenseizoen is nog niet afgelopen en daarom hebben we dit lekkere recept met gember voor jullie. Spice it up with pumpkin! Heb je last van die winterdip? Dan zal deze soep je zeker goed doen! Het is nog steeds te koud buiten en wat is er dan fijner om even lekker op te warmen met een zelfgemaakt soepje? Ik ben zelf echt fan van pompoen en zelfs al ben je dat niet, dan zal je na dit recept zeker verkocht zijn. Met de smakencombinatie van pompoen, pittige gember, kaneel, peper, peterselie en geroosterde pompoenpitjes ben je binnen no-time weer opgeknapt! Oh, en wist je dat gember ook nog eens super goed voor je is? Gember gaat misselijkheid tegen, werkt ontstekingsremmend en onderdrukt pijn. Deze moet je maken. Geen twijfel over mogelijk.

What you need (2 porties)

  • Kokosolie – 15 gram
  • Pompoenpitten – 20 gram
  • Verse gember – 30 gram
  • Voorgekookte bieten – 500 gram
  • Pompoen – 1 kg
  • Kippenbouillon – 600 ml
  • Knoflook – 3 tenen
  • Peterselie – 3 takjes
  • Ui – 1
  • Kaneel – 2 theelepels
  • Peper en zout – op gevoel

Make & Shake

  1. Snijd de ui in kleine stukjes en bak deze voor 5 minuutjes in de kokosolie
  2. Maak de pompoen schoon, snijd deze doormidden, verwijder de zaadlijsten en pitten
  3. Snipper de ui en bak deze 5 minuten in de kokosolie
  4. Was de pompoen, snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes
  5. Voeg de gesneden pompoen toe en bak 2 minuten mee
  6. Snipper de knoflook en de gember en voeg deze samen met de bouillon en de kaneel toe
  7. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
  8. Snijd ondertussen ⅔ van de voorgekookte biet in grove stukken en voeg na dat de 10 minuten om zijn toe aan de soep. Laat nog 5 minuten zachtes koken
  9. Snijd de andere rode biet in kleine blokjes en rooster in een pan de pompoenpitten totdat ze lichtbruin zijn
  10. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel wat extra zout
  11. Serveer de soep met de blokjes rode biet, geroosterde pompoenpitten en een takje verse peterselie.
Reactie plaatsen