Pizzabodem van bloemkool

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral eenvoudig en snel klaar zijn. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze keer een recept voor zelfgemaakte pizzabodem van bloemkool. Veel gezonder dan kant en klare pizza!
Het is vandaag internationale pizza dag. Dat betekent dat we vandaag ongelimiteerd pizza mogen eten. Pizza als ontbijt, lunch, avondmaal en als late nigt snack. YAY! Was het iedere dag maar internationale pizza dag…
Negen eeuwen voor christus werden de eerste pizza’s gebakken. De pizza bestond toen uit een plat brood met beleg. In 1830 opende de eerste pizzeria in Napels en sindsdien is de pizza niet meer weg te denken. Pizza’s zijn er in veel soorten en maten, maar over het algemeen zijn ze niet heel gezond. Wij hebben daarom een healthy versie voor je gezocht. Beleg deze bloemkool-pizzabodem met saus en groente naar keuze en je hebt een overheerlijke en voedzame pizza!
Gezonde-pizzabodem-maken

Make & Bake

  • Bloemkoolroosjes – 250 gram
  • Mozzarella – 200 gram
  • Ei -1
  • Oregano – 2 eetlepels, gedroogd

What do you need

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Stop de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en vermaal ze totdat er een poeder ontstaat. (mocht je geen keukenmachine hebben, dan kun je de bloemkool ook raspen.)
  3. Stop dit in een ovenschaal en plaats deze in de magnetron voor vijf minuten op duizend watt.
  4. Stop de mozzarella in de keukenmachine en vermaal totdat het op cottage cheese lijkt.
  5. Als de bloemkool klaar is, voeg je de mozzarella, het ei en de oregano toe.
  6. Meng het geheel goed door elkaar met je handen.
  7. Beleg een ovenschaal met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig (je kan hier ook een springvorm voor gebruiken, zodat je een mooie ronde bodem krijgt)
  8. Plaats het in de oven voor 20 minuten
  9. Haal de bodem uit de oven en laat even afkoelen
  10. Beleg de pizzabodem met ingrediënten naar keuze en bak de pizza vervolgens tien tot vijftien minuten af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *