Perfect voor Pasen: koolhydraatarme paasstol

Met Pasen houden wij ervan om de tafel te dekken met lekker (en veel) eten. Een paasstol is dan natuurlijk onmisbaar! Je kunt genoeg varianten in de supermarkt of bij de bakker vinden, maar je kunt hem ook zelf maken! Hij is lekker en bevat minder koolhydraten. Dus voor degene die de suikers ietwat willen beperken deze dagen, is deze koolhydraatarme paasstol van Voedzaam & Snel een goed en lekker alternatief!

De spijs is gemaakt van amandelmeel en cranberries. De cranberries geven de spijs een felle rode kleur. Dit ziet er heel mooi uit wanneer je het brood opensnijdt. Omdat er noten en rozijnen in het recept worden verwerkt vult deze paasstol ook nog eens heel goed.

What you need (4 porties)

  • Amandelmeel – 350 gram
  • Bakpoeder – 2 theelepel
  • Roomboter – 70 gram + een beetje voor het invetten
  • Geraspte kokos – 1,5 eetlepel
  • Honing – 3 eetlepels
  • Ei – 6
  • Rozijnen – 80 gram
  • Cranberries – 80 gram (gedroogde cranberries)
  • Gemengde noten – 80 gram
  • Amandelschaafsel – 20 gramVoor de spijs:
  • Amandelmeel – 120 gram
  • Cranberries – 120 gram (gedroogde cranberries)
  • Limoen – 1

Make, Shake & Bake

  1. Allereerst maken we de spijs. Meng hiervoor de cranberries, het amandelmeel en het sap van één limoen in een blender of keukenmachine. 
  2. Als het mengsel mooi glad is kneed je dit nog even goed met je handen.
  3. Rol het op in folie en leg het in de koelkast.
  4. Verwarm de oven nu voor op 180 graden en smelt de roomboter kort in de magnetron.
  5. Breek de eieren open in een grote kom en kluts deze vast een beetje.
  6. Voeg hier het bakpoeder, de geraspte kokos, honing, amandelmeel en de gesmolten roomboter aan toe. Mix dit goed door elkaar met een garde.
  7. Hak vervolgens de noten fijn en roer deze met de rozijnen en cranberries door het beslag.
  8. Vet je bakblik in en vul het voor de helft met beslag.
  9. Haal de spijsrol uit het folie en leg deze op je deeg. Je kunt de rol wat langer maken als het te kort is.
  10. Schep het overgebleven beslag in het bakblik. Strooi de amandelen over het beslag en duw het een beetje aan.
  11. Zet de paasstol 45 minuten in de oven en laat hem goed afkoelen als je hem eruit hebt gehaald.

Fijne Paasdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *