02 maart 2016 
1 min. leestijd

#Outofyourcomfortzone: Burger gemaakt van bietjes

#Outofyourcomfortzone: Burger gemaakt van bietjes
Deze maand draait het bij Fitgirls.nl om #Fearless&KillingIt, Uit je comfort zone treden staat dus centraal. Daarom zullen wij de komende weken #Outofyourcomfortzone recepten voor jullie bedenken! Door eens iets geks te koken waar je nog nooit aan gedacht hebt, kun je in je eigen keuken al groeien als persoon! En het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Vandaag hebben we een vegaburger gemaakt van bietjes. Dit wordt een blijvertje, want de smaaksensatie is ongelofelijk. Treed uit je comfort zone en probeer hem snel!

What do we need: (voor 2 personen)

  • 1/2 ui
  • 2 voorgekookte bieten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram havermout
  • 100 gram feta
  • 1 ei
  • handje verse basilicum
  • kokos- of olijfolie om in te bakken

Make, Shake & Bake:

  1. Snijd de bietjes, de ui en de knoflook fijn en doe het in een blender of keukenmachine. Wij hadden het probleem dat de blender het niet deed, omdat er niet genoeg vocht in zat. We hebben daarom wat bietensap in de blender gegoten en af en toe even gerammeld, waardoor het uiteindelijk lukte. Wanneer je de olijfolie meteen in de blender doet, doet de blender wel! Maar waarschijnlijk gaat het veel makkelijker met de keukenmachine.
  2. Doe het prakje uit de blender in een kom en voeg de olijfolie, het ei en de havermout toe en meng het door elkaar.
  3. Snijd de feta en basilicum en voeg het bij het havermout-bietenmengsel. Maak het op smaak met peper en zout.
  4. Laat het nu dertig minuten staan zodat de burgers straks goed aan elkaar blijven plakken. Als het na een half uur nog te vochtig is, kun je er nog wat havermout bij voegen.
  5. Maak er hamburgers van (wij hadden drie grote hamburgers) en bak ze aan beide kanten kort in olijf- of kokosolie.
  6. Je kunt de burgers serveren op een broodje, maar ook gebruiken als vleesvervanger bij het avondeten.
Reactie plaatsen