Minipizza’s van aubergine

Wij houden van lekker en gezond eten maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas en binnen een handomdraai op tafel. Daarom delen we de heerlijke, gezonde kerst recepten van Voedzaam & SnelZo vlak na de kerst sta je misschien liever niet te lang in de keuken. Dit recept is perfect voor als je leftovers hebt van het kerstdiner of als je vanavond lekker gezond wilt snacken! 

PIZZZZZA, maar dan anders! Gezond en snel klaar, ze staan binnen een halfuurtje op tafel. Een heerlijk recept voor in het weekend, snacken zonder schuldgevoel! Zorg ervoor dat de aubergine plakken goed zacht zijn voordat je ze belegd. Bij ons was vijftien minuten voorbakken perfect, maar als je plakken ietsje dikker zijn, hebben ze misschien vijf minuten extra nodig. Als topping hebben we geraspte mozzarella gebruikt, die smelt erg goed. Maar je kunt ook geraspte jonge kaas gebruiken voor deze mini pizza’s van aubergine

WHAT DO YOU NEED?

2 kleine aubergine
4 el olijfolie
Peper naar smaak
Snufje zeezout
140 gram tomatenpuree
1 teentje knoflook
1 rode ui
1 el gedroogde oregano
150 gram mais
1/2 Spaanse peper
100 gram mozzarella

MAKE & BAKE

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een centimeter dik.
3. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
4. Bestrooi ze met wat zout en peper en plaats ze voor 15 minuten in de oven.
5. Snipper ondertussen de rode ui, snijd de rode peper fijn en laat de mais uitlekken.
6. Fruit het uitje in een beetje olijfolie en voeg daarna de tomatenpuree, de Spaanse peper, een uitgeperste teen knoflook en de oregano toe.
7. Haal de pan van het vuur en schep de mais door de saus.
8. Verdeel de saus over de aubergineplakken zodra ze zacht genoeg zijn.
9. Strooi de geraspte kaas erover en plaats voor 3-5 minuten onder de grill totdat de kaas goudbruin kleurt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *