Maïssoep met hennepzaad

Na een lange dag werken of een drukke dag op school, heb je vaak geen zin om uren in de keuken te staan. Lekker en gezond eten hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Dat willen we jullie de komende weken laten zien met onze #15minutemeals. Recepten die binnen vijftien minuten op tafel staan.

Soep is ideaal. Snel, voedzaam en makkelijk. Maak een grote pan soep waar je ook de volgende dag nog van kunt genieten. Zo sla je twee vliegen in een klap. Maïs is niet de meest voor de hand liggende groente om soep van te maken, maar laat je eens verassen. Deze pittige maïssoep is zeker een van onze favorieten!
 maissoep fitgirls

WHAT DO WE NEED:

(voor 2 personen)

  • 300 gram (biologische) maïs
  • 150 ml water
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel sambal oelek
  • Verse / gedroogde peterselie
  • Hennepzaad
  • Olijf- kokosolie / peper / zout

MAKE, SHAKE, BAKE

  1. Verwarm een scheutje olijf- of kokosolie in een (steel)pan en snipper ondertussen de ui en knoflook.
  2. Voeg wanneer de olie heet is het uitje toe en fruit deze even aan. Wanneer het uitje bruin is, kun je de knoflook en sambal oelek kort meefruiten. Voeg het water en het bouillonblokje toe en roer tot het bouillonblokje opgelost is.
  3. Voeg tenslotte ook het uitgelekte blikje maïs toe. Pureer het met een staafmixer of  in een blender.
  4. Warm de soep op een laag vuurtje op en maak eventueel op smaak met zout en peper.
  5. Garneer de soep met wat peterselie en ongeveer een eetlepel hennepzaad per kom.
Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *