Lasagne van courgette en tonijn

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral eenvoudig en snel klaar zijn. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze keer een recept voor Lasagne met courgette en tonijn. Zeker een stuk spannender dan gewone lasagne!

Iedereen kent de traditionele drielaagse lasagne wel: tomatensaus, gehakt, lasagnebladen en klaar. De oude vertrouwde lasagne is natuurlijk wel lekker, maar begint misschien een beetje saai te worden. Het recept voor deze lasagne is net even iets anders maar minstens net goed! En in tegenstelling tot de traditionele lasagne, hoeft deze maar een kwartiertje in de oven.

We hebben de lasagnebladen vervangen door de courgette waardoor het gerecht ook nog eens koolhydraatarm is. Ben je niet zo’n fan van courgette? Dan kun je deze ook vervangen door aubergine.

What do you need (voor twee personen)

  • Courgette – 500 gram
  • Peper – naar smaak
  • Zout – naar smaak
  • Olijfolie – naar smaak
  • Tonijn in blik (in zonnebloemolie of in olie) – 240 gram
  • Rode paprika – 1
  • Spaanse peper – 1
  • Zwarte olijven – 12
  • Jonge kaas – 4 plakken
  • Zongedroogde tomaatjes – 3
  • Knoflook – 2 tenen
  • Parmezaanse kaas – 20 gram

 Make, Shake & Bake

  1. Snijd de courgette in plakken van ongeveer één centimeter dik en smeer ze in met olijfolie
  2. Gril de plakken in een grillpan voor vijf minuten aan beide kanten lichtbruin en een beetje zacht, wees hierbij niet te zuinig met de olijfolie.
  3. Bestrooi de plakken in de pan met peper en zout.
  4. Leeg het blikje tonijn met het vocht dat erbij zit, in een schaal of kom.
  5. Snijd de olijven en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  6. snijd de knoflook fijn, snijd de paprika in blokjes en snijd de Spaanse peper fijn (verwijder de pitjes).
  7. Meng de gesneden ingrediënten met de tonijn.
  8. Gebruik een kleine ovenschaal en beleg de bodem met eenderde van de courgette, schep de helft van het tonijnmengsel er overheen en beleg het met twee plakken kaas.
  9. Beleg weer met eenderde van de courgette, de rest van het tonijnmengsel en twee plakken kaas, sluit af met de rest van de courgette.
  10. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi dit over de lasagne.
  11. Plaats de ovenschaal voor vijftien minuten op de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *