Koolhydraatarme quiche met zalm en geitenkaas

Een quiche wordt meestal gemaakt met een bodem van (blader)deeg en bevat hierdoor flink wat koolhydraten. Bij deze quiche kiezen we voor een koolhydraat arme versie. Een deegbodem is namelijk niet nodig als je een siliconen taartvorm gebruikt, super handige tip van onze vrienden van Voedzaam en Snel.  Deze hartige taart is lekker voedzaam door de vette vis en de groente. Als je niet van geitenkaas houdt dan kun je dit eventueel weglaten of vervangen voor Parmezaanse kaas. 

What do you need?

  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • zalmmoot van 500 gram
  • 340 gram tuinbonen
  • 5 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 tl. grove mosterd
  • 70 gram zachte geitenkaas
  • verse of gedroogde dille
  • peper en zout naar smaak

Make, shake & Bake

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de ui in ringen en de tomaten in plakjes.
  3. Snijd de zalm in blokjes, verwijder eerst de huid.
  4. Laat de tuinbonen uitlekken.
  5. Kluts de eieren met de crème fraîche en de mosterd en voeg eventueel wat zout en peper toe.
  6. Neem een flexibele taartvorm en leg hier de plakjes tomaat, zalmblokjes, halve ui ringen en tuinbonen in.
  7. Giet het ei mengsel hier overheen en brokkel vervolgens de geitenkaas eroverheen.
  8. Snijd de dille grof en verdeel dit over de quiche.
  9. Bak de quiche in 30 minuten gaar in de oven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *