18 november 2016 
1 min. leestijd

Koolhydraatarme cupcakes met banaan en amandelmeel

Koolhydraatarme cupcakes met banaan en amandelmeel

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Heb je een craving naar heerlijke cupcakes? Dit recept is perfect voor banaan liefhebbers!

Geef toe: we hebben allemaal wel eens zin in cupcakes. Niet alleen zijn de voorverpakte cupcakes in de winkel super ongezond en bomvol toegevoegde suikers, ook zijn er niet eens altijd smaken te vinden waar je zin in hebt. Vaak zit er ofwel superveel chocolade in (oké, niet altijd vervelend) of zijn ze volgestopte met rare, onnodige ingrediënten. Again, dan heb je ook nog vaak alle extra suikers die er in zitten. Dus ja, wat doe je dan? Juist - je maakt ze gewoon lekker zelf!

Deze cupcakes zijn niet extreem zoet maar wel lekker verzadigend. Ze vullen namelijk goed doordat ze gemaakt zijn van amandelmeel (zodat je niet direct alle cupcakes achter elkaar opeet). Kunnen we niet met zekerheid zeggen, trouwens: ze zijn namelijk wel echt superlekker.

What you need (6 cupcakes)

  • Ei - 2
  • Banaan - 2 rijpe
  • Roomboter - 70 gram
  • Amandelmeel - 200 gram
  • Bakpoeder - 1 theelepel
  • Kaneel - 2 theelepels
  • Amandelschaafsel - 2 eetlepels
  • Zout - snufje

Make & bake

  1. Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
  2. Smelt de roomboter even in de magnetron. Meng dit daarna samen met de eieren, het amandelmeel, zout, kaneel en bakpoeder.
  3. Prak de bananen en meng ze daarna door het eierbeslag.
  4. Vet de cupcake vormpjes een beetje in zodat ze niet vast blijven plakken. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  5. Gebruik het amandelschaafsel als topping op de cupcakes.
  6. Zet de cupcakes nu nog 30 minuten in de oven en deel je recept met ons via #FGRecept.
Reactie plaatsen