07 juni 2016 
6 min. leestijd

Interview: De kwetsbare kant van Arie Boomsma #2

Interview: De kwetsbare kant van Arie Boomsma #2
In de drukbezochte Vondelgym van Arie Boomsma zaten Dani, Lizzy en Daphne een paar weken geleden koffie te drinken met model, programmamaker en sportman in hart en nieren: Arie Boomsma. Ze praatten met hem over zijn nieuwe boek “Beweeg” , vroegen naar zijn mening over anabolengebruik en Philemon staat strak, wilden weten welke eigenschappen hij aantrekkelijk vindt aan een vrouw en ze bespraken zijn mooiste televisie moment. In deel 1 van dit interview hadden we het met Arie over het combineren van het gezinsleven en zijn carrière en definieerde hij het verschil tussen moe en lui zijn, ook gaf hij tips hoe je 's ochtends makkelijker opstaat. In dit deel gaan Lizzy, Dani en Daphne het hebben over zijn meest inspirerende televisiemoment, wat hij aantrekkelijk vindt aan een vrouw en wat zijn slechte kanten eigenlijk zijn. -Terug naar de Vondelgym- Dani: Wat we ook graag willen weten...

Wat is het mooiste moment dat jij op televisie hebt mogen uitzenden?

Arie: Gisteren was ik ergens, dat was zo mooi. Een jongen die zo heftig stottert, heeft in zijn leven alles tegen gehad. Het kwam zelfs zo ver dat hij met zijn pleeggezin communiceerde via zijn telefoon, omdat hij niet meer wilde praten, maar hij had besloten dat hij zijn allergrootste angst ging aanpakken, deze recht in de bek ging kijken en overwinnen. Hij wilde voor een grote groep mensen over zichzelf praten. Toen hebben we geregeld dat hij bij een show van Douwe Bob, die zelf ook licht stottert, voor achthonderd mensen zijn verhaal mocht vertellen. Wij hadden hem met heel veel hulp helemaal klaargestoomd voor het moment. Hij liep het podium op en het bleef helemaal stil, muisstil. Op een gegeven moment begon hij opeens met zijn verhaal. Hij had het erover hoe moeilijk hij het had gehad en zei: ik ben het voorbeeld dat als je in de put zit, je er weer uit kan komen. De zaal stond op en begon te juichen. Het was zo mooi, we stonden allemaal met droge keeltjes en tranende ogen toe te kijken. Maar weet je, vandaag noem ik dit verhaal, maar als ik even langer na zou denken, dan zou ik misschien iets van ‘Over de streep’ of ‘Hij is een zij’ kiezen, die schieten er ook wel uit. Ik ben gewoon heel dankbaar voor mijn werk, dus ik vind het heel moeilijk om iets te kiezen. Lizzy: Ja, je maakt echt heel diepgaande programma’s, dus het is natuurlijk ook een beetje oppervlakkig om iets te kiezen. Arie Boomsma Fitgirls Dani: van je eigen televisieprestaties gaan we naar dat van Philemon Wesselink. Hij grijpt in zijn programma Philemon staat strak naar de anabolen om een lichaam te creëren zoals dat van jou of van Waldemar Torenstra zodat hij op de cover van een fitnessmagazine kan komen.

Hoe sta jij eigenlijk tegenover het gebruik van anabolen?

Arie: Philemon heeft heel hard gewerkt en ik moet zeggen dat ik hem als programmamaker echt heel goed vind, want het is echt een heel interessant programma. Ik vind het alleen zonde dat hij zo naast de tijd grijpt en verouderde trainingsmethodes heeft gebruikt. Daarnaast was zijn doel om op die cover te komen en een mooi lichaam te hebben, waar ook alweer iets misgaat. Hij heeft het plezier in sporten nooit gekregen en het heel mooie proces van wat sport met iemand kan doen, is ook volledig aan hem voorbijgegaan, denk ik. Dani: Ja, en het proces van vallen, weer opstaan en door, is juist dat wat je sterk maakt. Hierdoor versterk je iedere keer weer je mindset en leer je om risico’s te nemen. Arie: Met anabolen en andere te snelle stappen proberen ze dat belangrijke proces over te slaan, terwijl de missie, die hele karaktervorming van doorzetten, pijn hebben, vallen en opstaan juist het mooie is.

"Het proces van vallen, weer opstaan en door, is juist dat wat je sterk maakt."

Dani: Op dit moment horen we eigenlijk alleen maar mooie dingen over je...

Heb jij eigenlijk ook vervelende eigenschappen of ben je ergens onzeker over?

Daphne: Ja, ben je weleens boos of chagrijnig? Arie: Ik ben wel optimistisch van aard, maar ik ben natuurlijk ook gewoon iedere dag boos, kwaad of geïrriteerd en ik heb veel onzekerheden. Alles wat nieuw voor me is, daar ben ik onzeker over, maar dat laat me niet stoppen, ik zoek het eigenlijk altijd op. Die onzekerheid vind ik een reden om dingen juist wel te doen. Ook ben ik onzeker over spreken voor grote groepen. Ik houd niet van zenden: ik vind de dialoog interessant. Als ik vragen kan stellen, dan komt het altijd goed; dan kun je me in het diepe gooien, maar wanneer ik een speech moet houden, vind ik dat niet leuk en kan ik daar heel onzeker over worden. Ook was ik onzeker over het vaderschap, ik vroeg me af of het wel logisch zou zijn en of ik daar wel goed in zou zijn. Weet je, ik heb eigenlijk ook gewoon iedere week, iedere dag, dingen waar ik onzeker over ben. Dani: Maar als je dan zo’n onzekerheid aanpakt en overwint, kom je er veel krachtiger weer uit. Dat is het mooie van een risico nemen. We hebben het al gehad over welke programma’s jij mooi vindt, maar:

Wat maakt voor jou een vrouw mooi?

Arie: Ik vind warmte en aandacht voor anderen een heel mooie eigenschap. Mensen die zich niet alleen druk maken om zichzelf, maar juist ook kijken naar hoe het gaat met de mensen om ons heen en wat diegene daaraan kan doen. Het is ook aantrekkelijk wanneer een vrouw zichzelf kent. Wanneer ze niet probeert iemand anders te zijn of een imago hoog te houden. Het is juist mooi als een vrouw ook haar kwetsbare kant laat zien. Arie Boomsma Fitgirls Dani: Tot slot:

Wil je nog een tip meegeven aan onze lezeressen op het gebied van sport en mindset?

Arie: Zoals ik al eerder zei: de kleine stappen accepteren en kies de mensen die je op social media volgt zorgvuldig. Volg niet te veel mensen die alleen maar zichzelf de hele tijd laten zien, maar kies mensen die je inspireren of die je iets meegeven. Volg mensen waar je echt iets aan hebt, in plaats van diegene die alleen maar lopen te showen met hun uiterlijk. Daphne: Goede tip, ik ken meisjes die alleen maar de hele dag sixpacks zien op social media en dan denken dat dat normaal is en die daar naartoe willen werken. Dani: Ja, daar maak ik me ook wel zorgen over. Bij dat soort accounts draait het alleen maar om de persoon en haar lichaam en niet over dat mooie wat ze mee zouden kunnen geven. Arie: Maar als ik een account tegenkom met heel veel lichaamsfoto’s, maar waar daarnaast veel trainingstips, voedingsadvies en aanmoediging voor een gezonde levensstijl opstaat, dan stoor ik me wel weer minder aan die accounts. Zelf post ik namelijk ook één keer per week een lichaamsfoto, maar ik probeer daarnaast ook veel mee te geven van de rest van mijn leven. Dan zie je in de likes ook wel terug of mensen mij volgen voor mijn lichaam of voor mijn interesses. Er zijn zelfs mensen die alleen maar volgen voor mijn baby. Lizzy: Ja, jouw dochtertje is wel echt vol in beeld, heb je daar bewust voor gekozen? Arie: Ja, heel bewust. Doordat wij zelf zoveel mooie foto’s van ons kindje posten, hebben we de roddelfotografen niet telkens voor de deur staan. We hebben helemaal zelf in de hand welke foto’s op sites als Nu.nl of in de Privé worden geplaatst. Ook vind ik dat ik de dingen waar ik enthousiast over ben, of die ik belangrijk of mooi vind, graag deel met mijn volgers en daar hoort mijn dochtertje ook bij. We gaan ons niet laten beperken door wat andere mensen vinden en haar dan opeens helemaal afschermen, dan maak ik het het groter en dan gaan ze zoeken. Ik wil niet dat mijn account iets neps krijgt als in; Ik deel precies wat ik wil: behalve het allerbelangrijkste. Arie Boomsma Fitgirls Deze longread is ten einde gekomen en niet enkel Arie, maar ook onze Fitgirlsredactie heeft mooie dingen gezegd en toegevoegd aan dit interview. Laat je niet beïnvloeden door de sixpacks op social media, accepteer de kleine stapjes en wees trots op je eigen proces. Durf risico’s te nemen en put daar kracht uit, laat jezelf zien en speel geen rol, wees jezelf. Het boek "Beweeg" door Arie Boomsma kun je hier bestellen!
Reactie plaatsen