haring_toastjes_gezonde_snack

Wij vinden het heerlijk om komkommer los te eten. Je kunt komkommer gebruiken als toastje door dunne plakjes te snijden en deze te beleggen met je favoriete smeersels. We delen onze favoriete komkommer toastjes van Voedzaam & Snel! Heerlijk bij de borrel of als tussendoortje! 

Komkommer hapjes met blauwe kaas en peer

Zoet fruit met schimmelkaas vinden wij echt perfect bij elkaar passen. De zoete peer en schimmelkaas op een komkommertoastje kun je mooi serveren op een kaasplankje. Heerlijk voor bij de borrel of tussendoor. We gebruiken voor dit recept Gorgonzola.

What you need (15 – 20 porties)

  • Komkommer – 1
  • Peer – Helft
  • Blauwe kaas – 150 gram

Make & Shake

  1. Was de komkommer eerst goed. Snijd er plakjes van ongeveer 1 centimeter dik van en laat de schil zitten.
  2. Was de peer ook en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in kleine stukjes.
  3. Brokkel of snijd de blauwe kaas nu in kleine stukjes. Beleg elk plakje komkommer met een beetje kaas.
  4. Voeg de stukjes peer toe aan elk toastje. Serveren maar!

Haringtoastjes van komkommer

We kennen allemaal de haring met uitjes wel, die we zo aan de staart beetpakken en happen. Of de haring die in stukjes wordt gesneden en gegeten wordt met zuur. Dit toastje is een mix van beide manieren. De vis smaakt heel lekker met augurk! Zeker een keer proberen.

What you need (16 porties)

  • Haring – 2
  • Komkommer – Driekwart
  • Augurk – 50 gram
  • Ui – Helft van een kleintje

Make & Shake

  1. Was de komkommer goed en laat de schil zitten. Snijd zestien plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Verdeel deze op een bord of een serveerschaal.
  2. Snijd de haringen door de helft en snijd elke helft weer in vier stukken. Leg op elke komkommer een blokje haring.
  3. Snijd de augurk en ui in fijne stukjes. Mix deze in een schaal of op de snijplank even goed dor elkaar.
  4. Gebruik een theelepel om het mengsel te doseren en verdeel dit over elk toastje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *