03 oktober 2016 
1 min. leestijd

Herfstsalade met blauwe kaas en druiven

Herfstsalade met blauwe kaas en druiven
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. De zomer is voorbij maar dat betekent niet direct het einde van saladseason: we gaan gewoon verder met een herfstsalade! Hoewel de zomer iets langer aan leek te houden dit jaar is het nu wel duidelijk dat de herfst weer is ingetreden. Het weer wordt guurder, de dagen korter en je voorkeur voor bepaald eten verandert ook. Daarom veranderen wij mee op het gebied van recepten en bieden we je ook deze herfst weer heerlijke recepten aan die prima passen bij het weer. Dat de zomer officieel voorbij is betekent niet dat je ook afscheid moet nemen van de heerlijke salades: in tegendeel! Salades zijn eigenlijk altijd wel geschikt en natuurlijk ook handig omdat je ze snel klaar kunt maken. Wij hebben hier een herfstsalade voor je die (geloof mij!) met dit weer echt perfect is. Deze wil je echt wel proberen. Eet smakelijk!

What you need (2 porties)

  • Ongezoute pecannoten – 30 gram
  • Rucola – 50 gram
  • Blauwe kaas (Danish Blue) – 50 gram
  • Blauwe druiven – 50 gram (pitloos)
  • Rode ui – klein of ¼
Voor de dressing:
  • Olijfolie – 1 eetlepel
  • Balsamicoazijn – ½ eetlepel
  • Peterselie – 1 theelepel
  • Knoflookpoeder – ½ theelepel
  • Peper – ¼ theelepel

Make & shake

  1. Was de rucola goed en verdeel deze over twee schaaltjes of borden.
  2. Snijd de ui in halve ringen en snijd de druiven door de helft.
  3. Brokkel de kaas.
  4. Mix alle ingrediënten door elkaar in een schaal of op een bord.
  5. Mix in een apart schaaltje de ingrediënten voor de dressing.
  6. Schenk de dressing over de salade en voeg de pecannoten als laatste toe.
Heb je deze salade ook uitgeprobeerd? Wij vinden het altijd heel leuk om jullie recepten en maaltijden te zien. Post een foto van je herfstsalade en deel het met ons via de hashtag #FGRecept. We zijn benieuwd!
Reactie plaatsen