Courgette lasagne

Een lasagne is natuurlijk nooit verkeerd en ook nog eens super makkelijk om te maken. Deze courgettelasagne van Voedzaam & Snel is zeker ideaal, want we gebruiken plakken courgette in plaats van lasagnebladen. Dit gerecht staat daardoor nog sneller op tafel. Hoe chill is dat?

Naast het feit dat de courgettes het bereiden van dit gerecht versnellen zitten ze ook boordevol vezels, mineralen en zijn ze licht verteerbaar. Een ander voordeel van courgettes is dat ze weinig calorieën bevatten. Op dit moment zitten we midden in het courgetteseizoen (juli tot en met september), dus zeker een aanrader om dit gerecht eens te proberen.

Welke moet ik kiezen?

Deze lasagne toevallig al een keer geprobeerd? Probeer dan onze vegetarische lasagne met courgette en broccoli of onze lasagne met courgette en tonijn eens. Of je combineert ze, voor wanneer je voor een grote groep moet koken. 😉

What you need (twee porties):

  • Tomatenblokjes – 400 gram
  • Kipfilet – 350 gram
  • Tomatenpuree – 140 gram
  • Parmezaanse kaas – 20 gram
  • Jonge kaas – 4 plakken
  • Courgette – 2 stuks
  • Rode peper – 1
  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 1 eetlepel
  • Salie – klein handje
  • Snufje zout

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de courgettes af onder de kraan en verwijder de kapjes en stelen ervan. Snijd hierna plakken van de courgettes af met een kaasschaaf.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze kort aan in een steelpan met een beetje olijfolie en een snufje zout.
  4. Bak ook de tomatenpuree even aan de in de pan en meng het daarna met de kipfilet.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe in de pan en laat het geheel ongeveer 8 minuten op laag vuur pruttelen.
  6. Snijd de salie en peper fijn, pers de knoflook uit en voeg deze tijdens het pruttelen toe.
  7. Begin nu met het vullen van de ovenschaal. Start met een laag kipmengsel, hierna met plakken courgette en kaas en herhaal dit tot je een goedgevulde ovenschaal hebt. Bedek de bovenkant als laatste met courgetteplakken.
  8. Strooi de Parmezaanse kaas er overheen en zet de lasagne 20 minuten in de oven.
  9. Klaar om te serveren!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *