Groene kool rolletjes met passata uit de oven

Ben jij vandaag toevallig vrij, of ben je nog op zoek naar een lekker recept voor in het weekend? Voedzaam & Snel heeft dan het perfecte recept voor jou. Namelijk: groene kool rolletjes uit de oven. Op een vrije dag of in het weekend pakken we graag iets meer uit dan normaal. Hier hebben we doordeweeks namelijk niet zoveel tijd voor. Op het moment dat we de tijd hebben, vinden wij het heerlijk om de lekkerste gerechten te maken. Dit gerecht neemt wat meer tijd in beslag dan de andere recepten. Zie koken als een rustmomentje voor jezelf, om even alleen op het eten te hoeven focussen en de drukte om je heen te vergeten.

De groene kool, ook wel savooiekool, is een echte vaste kool. De bladeren zitten losser dan bij de rode en witte kool. Je hebt ze vast en zeker wel een keer in de winkel zien liggen, maar veel mensen weten niet hoe voedzaam deze kool is. Groene kool zit namelijk vol  met verschillende mineralen, namelijk: ijzer, kalium, fosfor, natrium en calcium. Als jij de groene kool gaat kopen, hoort de kool ook echt een mooie groene kleur te hebben: niet te donker en het moet ook niet richting wit zijn.

What you need (2 porties)

  • Broccoli – 500 gram
  • Passata – 500 gram
  • Groene kool/savooiekool – 1 stuk
  • Geraspte belegen kaas – 150 gram
  • Ei – 1 stuk
  • Gehaktkruiden – halve eetlepel

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pak een keukenmachine en snijd de broccoli in roosjes. Stop het daarna in de keukenmachine en vermaal het.
  3. De vermalen broccoli plaats je in een grote kom. Voeg het ei, de twee eetlepels passata en de gehaktkruiden toe aan de broccoli. Schep dit nu goed door elkaar.
  4. Haal de bladeren van de groene kool af. (Voor dit recept gebruik je ongeveer twaalf bladeren)
  5. Leg een koolblad neer. Leg daarop een grote schep van het mengsel van de broccoligehakt.
  6. Rol het koolblad op en vouw de zijkanten halverwege naar binnen. Hierdoor krijg je een stevige rol.
  7. Plaats de kool rolletjes zo in de ovenschaal dat ze niet open kunnen gaan.
  8. Dit herhaal je tot de bladeren op zijn.
  9. De rest van de passata verspreid je over de kool rolletjes.
  10. Om de passata goed te verspreiden over het gerecht, schud je de ovenschaal een beetje.
  11. De geraspte kaas verdeel je over de ovenschaal.
  12. Plaats de ovenschaal in de oven voor 40 minuten lang.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *