Recept: Griekse couscous salade met feta en dadels

Een Griekse couscoussalade, een zelfbedachte combinatie van Voedzaam en Snel waarin we twee invloeden samenbrengen. Een traditioneel Noord-Afrikaans gerecht en de Griekse salade. Deze twee combineren bijzonder goed, over de smaak valt niet te twisten. En uiteraard snel op tafel!

What do you need?

  • 15 gr. volkoren couscous
  • 220 ml. water
  • 1 aubergine
  • peper en zout naar smaak
  • 4 el rijstolie
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl. ras el hanout (Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel in poedervorm)
  • 1/2 komkommer
  • 100 gr. kerstomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • 100 gr. feta kaas
  • 75 gr. dadels
  • 5 gr. koriander

Make, Shake & Bake

  1. Breng 220 ml water aan de kook in de waterkoker
  2. Voeg de couscous in een grote kom, giet het kokende water erbij en zet kom even aan apart
  3. Verwijder de steel van de aubergine en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 cm.
  4. Bak de aubergine goudbruin in de rijstolie. Gebruik een bakpan op matig vuur, breng op smaak tijdens het bakken met peper en zout.
  5. Giet de olijfolie bij de couscous en voeg ook de ras el hanout toe, schep door elkaar.
  6. Voeg de aubergine toe
  7. Snijd de komkommer in blokjes en snijd de kerstomaten in vieren, voeg toe aan de couscous
  8. Snijd de rode ui in ringen en de dadels in plakjes, voeg toe
  9. Brokkel de feta boven de salade
  10. schep daarna alles weer door elkaar
  11. Hak de koriander grof en garneer hier de salade mee. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *