Glutenvrije choco-bosbes cakejes

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Ik heb honger, ik kan me niet concentreren en ik denk nog alleen maar aan chocolade. Gelukkig zijn deze verantwoorde chococakjes snel klaar. 

Zei er iemand chocolade? Zei er iemand bosbes? Ik ben één en al oor! By the way dat dit recept glutenvrij is, is toch mooi meegenomen? Kun je eens een keertje een lekkere traktatie maken voor die vriend of vriendin met coeliakie. Dat deze cakejes glutenvrij zijn, komt doordat er amandelmeel gebruikt is bij het bakken. De bosbes en de chocolade maken de muffins lekker zoet en zomers.

De combi fruit en chocolade is eigenlijk altijd goed. Deze cakejes zijn eigenlijk net als een chocoladefondue, maar dan met meel en gebakken… Waarom wordt er nooit gechocoladefondued met fruitcake? Ik zie een revolutie ontsteken. Cake, fruit en chocoladefondue… Denk je eens in!? Al die mogelijkheden…

Totdat de fondueset uit de kast is gehaald en de eerste cakefondue experimenten hebben plaatsgevonden, hebben we hier nog de cakejes met fruit en chocolade, want dat was toch waar dit recept over ging? Ik heb honger, dan dwaal ik af…

Mocht je deze cakejes gaan namaken, of lekker gaan chocoladefonduen (haha) vergeet het dan niet te fotograferen en ons te taggen met #FGRecept!

What you need (voor 6 cakejes)

  • 200 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 60 gram kokosolie
  • 100 gram diepvriesbosbessen
  • 70 gram pure chocolade (liefst 85%)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

chocolade muffins fitgirls

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de amandelmeel met de bakpoeder en het zout in een grote kom.
  3. Smelt de kokosolie kort in de magnetron en voeg dit samen met de eieren toe.
  4. Roer met een grote lepel (een garde bleek niet zo handig te zijn) de ingrediënten door elkaar.
  5. Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg het toe aan het beslag.
  6. Voeg ook de bosbessen toe.
  7. Schep alles voorzichtig door elkaar totdat je een mooi chocolade muffin beslag hebt.
  8. Schep het beslag in de muffinvorm (wij gebruiken een handige silicone muffinvorm, gebruik je een metalen vorm, vet hem dan eerst goed in).
  9. Druk het beslag lichtjes aan met de onderkant van de lepel.
  10. Bak ze in 25 minuten op 180 graden goudbruin. Je huis gaat er heerlijk van ruiken.

Fitgirls.nl tip: Als je wil dat de bosbessen en chocolade gelijk verdeeld zijn, kun je ook eerst het beslag voor de helft in de vormpjes scheppen en dan de bosbessen en de chocolade daarbij doen. Doe de andere helft van je beslag eroverheen en mix het voorzichtig.

2 thoughts on “Glutenvrije choco-bosbes cakejes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *