#Back2Basic: Crackers van kaas en pitten

Wij houden van lekker en gezond eten maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze keer een recept voor crackers. Super simpel en super lekker!

Deze gezonde crackers zijn echt overheerlijk. Je kunt ze beleggen met tomaat, komkommer of roomkaas, maar ook zonder iets erop zijn ze lekker om te eten. Wat deze crackers nog leuker maken is dat ze echt super makkelijk te maken zijn! Je hoeft de kaas alleen even in de magnetron te laten smelten en klaar is kees!

Wij eten deze gezonde cracker als ontbijt of lunch. De crackers passen makkelijk in een broodtrommel en zijn dus goed mee te nemen naar het werk. Door de verse kruiden krijgen de crackers een mediterraans tintje en daarom zijn ze ook heerlijk als snack!

What do you need

  • Belegen kaas – voor gesneden plak
  • Zonnebloempitten – 1 eetlepel
  • Pompoenpitten – 1 eetlepel
  • Gebroken lijnzaad – 1 eetlepel
  • Verse rozemarijn – 1 takje
  • Verse tijm – 1 takje

 Make & Bake

  1. Leg op een bord een stukje bakpapier
  2. Leg hier een plak kaas op
  3. Strooi de pitten en zaden er over
  4. Haal de blaadjes van de verse kruiden en hak ze fijn
  5. Strooi de kruiden over de zaden en pitten
  6. Plaats de cracker in de magnetron voor ongeveer 1,5 minuut op 800 watt (dit verschilt per magnetron)
  7. De cracker is klaar als de kaas hard en krokant is geworden
Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *