29 juli 2016 
0 min. leestijd

Gevulde paprika met boekweit en spinazie

Gevulde paprika met boekweit en spinazie
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Wij gaan weer lekker een paprikaatje vullen met het superfood boekweit, jij ook? We gaan paprika's vullen met boekweit en spinazie. Net zoals je vroeger je chocolade cake vulde met chocolade en Oreo's, maar dan nu gezond en als avondeten. En zonder chocolade, maar wel lekker, voedzaam... en snel. Zoals je ziet, ben ik vandaag van de slechte grappen, daarom houd ik verder mijn mond en kun jij snel aan de slag met deze gevulde paprika's. Ga jij ze ook maken? Vergeet er dan geen foto van te posten met de hashtag #FGRecept.

What you need (2 personen)

  • Boekweit - 125 gram
  • Spinazie - 100 gram
  • Rode paprika - 2
  • Jonge geraspte kaas - 75 gram
  • Peper - Snufje

Make, Shake & Bake

  1. Bereid de boekweit zoals op de verpakking is aangegeven.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  4. Hak de verse spinazie fijn.
  5. Schep, zodra de boekweit klaar is, de spinazie, de kaas en het peper erdoor.
  6. Vul de paprika's met het mengsel en plaats ze in de oven voor 15 minuten.
Reactie plaatsen