20 september 2016 
1 min. leestijd

Gevulde aubergine met quinoa

Gevulde aubergine met quinoa
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam&Snel. Wat dacht je van een creatie met deze donkerpaarse groente? Misschien heb je er ooit wel eens van gehoord, misschien komt het je totaal niet bekend voor: gevulde aubergines. Niet zo standaard, vullend en ook nog eens een top maaltijd voor 's avonds! Het is in eerste instantie misschien een vreemd gezicht, maar het is zeker het proberen waard. Het vullen van aubergines is een prima idee als je eens iets nieuws wilt proberen maar geen zin hebt om uitzonderlijke producten daarvoor te halen of om heel lang in de keuken te staan. De paar handelingen die nodig zijn kun je uitvoeren terwijl de oven zijn werk doet. Nog even opvullen en smullen maar!

What you need

  • Quinoa – 130 gram
  • Aubergine – 2
  • Water – 200 mililiter
  • Verse munt – 2 takjes
  • Olijfolie – 2 eetlepels
  • Kaneel – 1 theelepel
  • Komijnzaad – ½ theelepel
  • Rode ui – ½
  • Cherry tomaten – 100 gram
  • Peper – flinke snuf
  • Zeezout – snufje

Make & shake

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de aubergines door de helft.
  3. Lepel driekwart van het vruchtvlees eruit en snijd het in stukjes. Houd deze apart!
  4. Leg de halve aubergines in een ovenschaal en besprenkel deze met de olijfolie. Zet de schaal voor 25 minuten in de oven tot ze gaar en zacht zijn.
Terwijl je wacht op de aubergines maak je de vulling:
  1. Spoel de quinoa af en kook deze in ongeveer tien minuten gaar, totdat al het water is opgenomen.
  2. Snijd de knoflook en de munt in fijne stukjes.
  3. Snipper de ui.
  4. Snijd de cherrytomaten door de helft.
  5. Bak de stukjes aubergine-vruchtvlees zacht met een beetje olijfolie en voeg hier de ui en de knoflook aan toe. Bak deze even mee.
  6. Voeg nu de tomaten toe aan het geheel en bak dit nog een paar minuutjes.
  7. Meng de quinoa met het zout, het komijnzaad, de peper en de kaneel en voeg hier ook de gebakken blokjes aubergine en de munt aan toe.
  8. Gebruik het mengsel om de aubergines mee te vullen.
  9. Ook lekker: gebruik een klein beetje (of zoveel als je lekker vindt) fetakaas om door de vulling te doen.
Genieten! Oh, en laat je het ons weer weten wat voor lekker recept je vandaag hebt gemaakt? Deel het en gebruik de hashtag #FGRecept.
Reactie plaatsen